rtl-logo 31
×

Jagtliv (1:8)

Jaktliv |

  • Danske undertekster
© SVT2 / Jaktliv

Premiere

Jagtliv // Trailer

SVT's nye jagtserie tager os dybt med ud i de svenske skove.

Medvirkende

Evelina Åslund Bäck og Peter Ekeström. Vært

Programbeskrivelse

Overalt i Sverige er jagt en stor del af manges liv. Sverige har omkring 300.000 registrerede jægere, for hvem jagt ikke blot er en kultur, men også en livsstil. I deres verden er elgjagtens sæsonstart naturligvis noget, man indretter sit liv efter.

Der hersker et stærkt fællesskab i jagtmiljøerne, hvor man sammen kan opleve fredelige naturoplevelser og gå på fælles eventyr.

Livet som jæger er lige dele naturoplevelser, fællesskab omkring lejrbålet, delikatesser på stegepanden og ikke mindst et tæt samarbejde med sin jagthund. Selvom jagt i sin simpleste forstand handler om at jage dyr, hviler der et stort ansvar på jægernes skuldrer. Jægere, der besidder en enorm respekt for naturen og de vilde dyr.

I otte episoder vil jægerne Evelina Åslund Bäck og Peter Ekeström præsentere os for en lang række svenske jægere, og tage os med på jagt i de store svenske skove. Vi skal fra syd til nord: på elvejagt i Lappland, på jagt i Skåne og på jagt efter vildsvin.

FOTO: SVT

Garvede værter

Evelina Åslund er jagtarrangør- og guide med en fortid som skiskytte. Hun er selvstændig med fokus på jagt, yoga og sundhed. Hun håber at kunne demonstrere alle dele af jagten. Både jagtens bløde værdier som glæde, velvære, sjælero – men også action og det gode kød.

Peter Ekeström er ikke kun jæger, men også journalist og jagthundecoach. Han beskriver sig selv som en hundenørd: han har skrevet flere bøger om emnet og holder kurser og forelæsninger.

FOTO: SVT
Om ’Jagtliv’ siger Peter:”Det har været en fantastisk rejse gennem landet, der viser bredden af ​​svensk jagt. Vi har mødt erfaring, lidenskab og jægere med stor viden og dygtige hunde.”

Episode 1: Vildsvin

De to jægerværter Evelina Åslund Bäck og Peter Ekeström mødes på Peters hjemegn i det sydlige Östergötland.

Her går de sammen på jagt efter vildsvin med vennerne Björn Lindevall og Thomas Knutsson. Og Evalina får skudt sit første vildsvin nogensinde.

Tag med på jagt mandag den 18/3 kl. 22.15 på SVT2.

Galleri

  • © SVT
  • © SVT
  • © SVT
  • © SVT
  • © SVT