rtl-logo 31
×
Heinrich Breloer undersøger historien om Bertolt Brechts år med Berliner Ensemble til bunds i denne spændende dokumentar.

Brecht og Berliner Ensemble

Brecht und das Berliner Ensemble - Erinnerung an einen Traum |

  • Danske undertekster
© ARD / Brecht und das Berliner Ensemble - Erinnerung an einen Traum

Credits

Heinrich Breloer. Instruktør

Programbeskrivelse

Henrich Breloer går på jagt efter mennesket, myten og kunstneren Bertolt Brecht. Han møder og taler med nulevende øjenvidner, som fortæller om deres minder med Brecht.

Dokumentaren fokuserer på tiden fra 1949 til 1956 – tidspunktet hvor Brecht og hans hustru Helene vender tilbage til Schweiz og Østberlin efter eksil. Det var i disse år, at Brecht blev direktør for en teatergruppe, der revolutionerede teaterverdenen – ikke kun i Tyskland, men også i udlandet.

Brecht første produktion med gruppen, ’Mutter Courage’, udløste entusiastisk opmuntring hos folket. Men samtidig opstod vrede hos de socialistiske kulturfunktionærer, der kritiserede den ideologi Brechts såkaldte "episke teater" var et udtryk for.

En skuespillerinde, en instruktørassistent og en dramaturgiassistent husker tilbage til det fælles arbejde på scenen og fortæller om den intense stemning, der var til prøverne. De beskriver Brecht som den revolutionerende klippe mellem marxistiske idealer og det eksisterende DDR.