rtl-logo 31
×
ZDF / Heino - Sangeren og tyskerne

Heino - Sangeren og tyskerne

Mensch Heino! Der Sänger und die Deutschen |

  • Danske undertekster
© ZDF / Heino - Sangeren og tyskerne

Programbeskrivelse

Ingen tysk sanger har polariseret folket som Heino.

For at markere hans 80-års fødselsdag sender ZDF filmen om "fænomenet" Heino, der også viser hvordan Tysklands historie afspejler sig i hans personlige historie.

Han voksede op under krigens trange kår, og fik siden sin første musikalske succes under den økonomiske opblomstring i årene efter krigen.

Sit gennembrud indenfor tysk schlager- og folkesang fik han under den kolde krig. Og dét på trods af, at hans musik var forbudt i DDR og både elsket og spottet i Vesten.

Superstjerne i seks årtier

Han har solgt flere plader i Tyskland, end the Beatles og ifølge en befolkningsundersøgelse, kender 98% af alle tyskere ham som ”folkemusikeren”, der har legemliggjort genren som ingen anden.

Torsdag d. 13. december 2018 fylder Heino 80 år, og da har han været i rampelyset i mere end 60 år.

Galleri

  • © ZDF / Heino - Sangeren og tyskerne
  • © ZDF / Heino - Sangeren og tyskerne
  • © ZDF / Heino - Sangeren og tyskerne
  • © ZDF / Heino - Sangeren og tyskerne
  • © ZDF / Heino - Sangeren og tyskerne
Derfor lyder rygterne også, at hans fødselsdag samtidigt markerer hans afsked med de store scener.

Skabte politisk debat

For 68’er generationen var han en kærkommen fjende. Igen og igen træk Heino overskrifter på grund af sin ukritiske omgang med de tidligere så populære og nationalistiske sange. Han gjorde National Socialisternes sange stuerene igen, hed det.

På den anden siden holdt han en tradition i live, en folkemusiktradition der havde eksisteret længe for nazitiden, lød argumenterne fra hans mange dedikerede fans.

Heino ønskede aldrig at være politisk, men alligevel blev han med sin musik ved med at skabe stof til debatten om, hvordan tyskerne beskæftigede sig med og behandlede deres fortid.

Uanset hvordan man vender og drejer Heinos liv, er det ikke til at komme udenom, at han har været en superstjerne af dimensioner.

Følg med og bliv klogere på musikeren og mennesket Heino.