rtl-logo 31
×
Film

Wim Wenders, Desperado

Wim Wenders, Desperado |

  • Danske undertekster
© ARD / Wim Wenders, Desperado

Wim Wenders, Desperado // Trailer

Faderen til 'Buena Vista Social Club' kan lidt af hvert som instruktør.

Medvirkende

Wim Wenders, Francis Ford Coppola, Willem Dafoe og Patti Smith m.fl. Skuespillere

Credits

Eric Friedler Instruktør

Programbeskrivelse

Husker du 'Buena Vista Social Club' og 'The Salt of the Earth, husker du nok også navnet Wim Wenders som den talentfulde filmskaber bag de to film.

Denne aften på ARD dedikeres til den prisvindende dokumentarist, der ligeledes har lavet utallige dramafilm og skuespil og har udgivet flere bøger om filmkritik og -produktion.

Instruktør Eric Friedler og medinstruktør Andreas Frege fik igennem et år lov at følge Wenders' kunstneriske liv, og det er der altså kommet denne dokumentar ud af.

Og det er ikke blot en udsendelse om kærligheden til filmkunsten. Det er lige så meget et indblik i en mand, der vælger at risikere total fiasko, hver gang han laver en film.

Galleri

Gennem dokumentarenfilmens linse ser vi både bag om scenerne på indspilningen er flere af Wenders' film, og vi besøger flere ikoniske steder fra hans film, fra Berlin til den texanske ørken.

Flere stjerneskuespillere og endda et par rockstjerner har også sit at skulle have sagt om den tyske filmskaber. Bl.a. Francis Ford Coppola, Willem Dafoe og Patti Smith, der alle er med til at tegne et nært portæt af instruktøren bag 'Himlen over Berlin', 'Paris, Texas' og 'Land of Plenty' i løbet af dokumentaren.

Kort efter denne udsendelse følger både 'Buena Vista Social Club' kl. 01.55 (uden danske undertekster) og 'Himlen over Berlin' kl. 03.30 (med danske tekster).

Husk, at du også kan se udsendelserne, når du vil, hvis din tv-udbyder tilbyder online arkivfunktion.