rtl-logo 31
×
© NABOLANDSKANALERNE

Om NabolandsKanalerne

Nabolandskanalerne.dk er et vindue til verden omkring os. Her på siden udvælger redaktionen tv-tips til de bedste udsendelser på nabolandskanalerne og de største kulturoplevelser fra vores nabolande Sverige, Norge og Tyskland. NabolandsKanalerne er en fælles betegnelse for vores nabolandes største tv-kanaler, det vil sige SVT1, SVT2, NRK1, ZDF, ARD, TV2 Norge, TV4 Sverige, NDR, Arte og RTL.

Store oplevelser og stærke følelser

Kanalerne sender enestående programmer, hvor kreativiteten skinner klart igennem, og produktionernes kvalitet ikke står tilbage for noget. I redaktionens anbefalinger er der lagt vægt på rørende dramaserier, storslåede naturprogrammer, nervepirrende og fængslende krimier, sansemættede madprogrammer, som får mundvandet til at løbe, overraskende dokumentarer og kunst- og kulturprogrammer, som udfordrer både mainstream- og finkultur.

Vi går i dybden med artikler om udvalgte serier, film, kulturelle tendenser og begivenheder i vores nabolande, som har relevans og relation til os, der bor i Danmark.

Nabolandskanaler gør os ikke kun klogere på vores naboer, som vi har rigtig meget til fælles med både historisk, politisk, kulturelt, sprogligt, miljø- og erhvervsmæssigt - vi bliver også klogere på os selv. Samtidig får vi ved at se NabolandsKanalerne en alsidighed inden for tv-udbuddet, der ellers er stærkt præget af engelsksprogede programmer.

Danske undertekster - få det hele med

Alsidigheden skal gå hånd i hånd med forståelse, og derfor har vi sikret, at en lang række udvalgte programmer på SVT1, SVT2, NRK1, ARD og ZDF sendes med danske undertekster. Det gør det nemmere at følge med i de mange spændende programmer, uanset om skolens tysktimer ligger langt tilbage i tiden, eller det kniber med at fange alle nuancerne hos vores ’syngende’ norske og svenske broderfolk. Samtidig stimuleres vores sprogsans, når vi ser programmer på nabolandenes sprog.

De danske undertekster er et non-profit-initiativ, der er blevet til i samarbejde mellem Copydan Verdens TV, YouSee, Stofa, BL og FDA. På vores tv-guide fremgår det, hvilke programmer der sendes med danske undertekster.

Copydan Verdens TV sikrer et alsidigt tv-marked

Bag informationen om NabolandsKanalerne står Copydan Verdens TV, som håndterer ophavsrettigheder i forbindelse med distribution af mere end 100 danske og udenlandske tv-kanaler og administrerer projektet med de danske undertekster på NabolandsKanalerne. Copydan Verdens TV er godkendt af Kulturministeriet og er en non-profit-organisation. Copydan Verdens TV er et af de seks selvstændige Copydan-rettighedsselskaber, som alle arbejder for "Kunst, Viden og Underholdning" og er ejet af over 30 forskellige rettighedsorganisationer fra kulturindustrien i Danmark.

Det betyder, at Copydan Verdens TV repræsenterer mange tusinde kunstnere og kulturproducenter, som står bag de mange tv-udsendelser og film, der hvert år bliver skabt i Danmark.

Herudover har Verdens TV i mere end 25 år givet adgang til distribution af nabolandskanalerne fra Sverige, Norge og Tyskland samt øvrige tv- og radiokanaler. Det har været med til at sikre, at danskernes i mange år har haft et af de største og mest alsidige udbud af tv-kanaler fra både vores nabolande og resten af verden. Det velfungerende og alsidige tv-marked vil også fremover være en målsætning for Copydan Verdens TV. 

Verdens bedste serier er allerede i din tv-pakke

Vores tyske, norske og svenske naboer producerer nogle af verdens bedste tv-serier. Vi taler om dem, der flytter grænserne for, hvad tv-serien kan som genre, og om dem, der vinder internationale priser.

Se tema