rtl-logo 31
×
Malin Jacobson Båth

Klimakteriet - det sker også for dig (1:2)

Klimakteriet - det ska hända dig med |

  • Danske undertekster
© SVT1 / Klimakteriet - det ska hända dig med

Premiere

Klimakteriet // Trailer

Vært Malin Jacobson Båth tager fat i et tabubelagt emne – overgangsalderen.

Medvirkende

Amelia Adamo, Anna Blomberg, Dilsa Demirbag-Sten m.fl. Gæster Malin Jacobson Båth. Vært

Programbeskrivelse

Værten på Klimakteriet er journalist Malin Jacobson Båth, der som en kvinde på 52 år er midt i klimakteriet – også kaldet overgangsalderen.

Det er hun ikke alene om. Der er nemlig lige nu 880.000 andre svenske kvinder, som også står i denne fase af deres liv.

Malin får bl.a. besøg af en række kvindelige journalister, forfattere og skuespillere, som deler ud af deres erfaringer og oplevelser med overgangsalderen.
 

Kvinderne indvier os i deres humørsvingninger, deres manglende tålmodighed og den kropslige usikkerhed der dominerer, når hormonerne fører an. De har både oplevet østrogenhormonet som en livline, men også som en stor hindring i mange situationer.

Ømtålelige emner tages op

Et emne som den aldrende kvindekrop kan være et svært og ømtåleligt tabu for mange kvinder – men det er bl.a. et af de emner, som Malin har på dagsordenen. Der bliver bl.a. snakket om tendensen til at dømme aldrende kvinder, hvis de ser ud på en bestemt måde og om skønhedsmyter, såsom at rynker er resultatet af dårlig livsstil.

Der bliver også snakket om nogle af de positive forandringer, som følger med overgangsalderen f.eks. friheden til at gøre ting, som man ikke plejer at kunne. Sex bliver pludselig noget, som man kan dyrke, uden at skulle gøre sig overvejelser om prævention og graviditet.

På den anden side, kan det være skræmmende, at man som kvinde må indse, at man kommer til et tidspunkt i livet, hvor man ikke længere er fertil. Dette faktum er bare en af de mange ting, som man som kvinde ikke selv er herre over ifm. overgangsalderen.

Og så opdager mange kvinder slet ikke, at overgangsalderen indtræffer og det kan være en underlig oplevelse, at man som voksen kvinde, pludselig føler sig fremmed i sin egen krop.

Denne programserie er for dig, som står midt i dit livs overgangsalder, for dig som er på vej ind i den – eller for dig, som er nysgerrig på, hvad der sker med kvinders krop i 50 års alderen.