rtl-logo 31
×

Jordemødrene (1:3)

Barnmorskorna |

  • Danske undertekster
© SVT1 / Barnmorskorna

Premiere

Programbeskrivelse

I dokumentarserien ’Jordemødrene’ møder vi de fire dynamiske og engagerede jordemødre Agnete, Karin, Maria og Camilla, som sammen med deres kolleger daglig begår den ene heltedåd efter den anden. 

De arbejder omkring det øjeblik, som forener alle mennesker, det øjeblik hvor et barn kommer til verden, og hvor alle bliver lige uanset social klasse og etnicitet. 

Alle kvinder har deres egen måde at føde på og hver fødsel er en enestående oplevelse for de involverede. Jordemødrenes arbejde indebærer både øjeblikke med stor glæde men også øjeblikke, hvor der skal træffes svære beslutninger på kort tid og under stort pres. 

Serien er et ægte stykke hverdagsdramatik, som skildrer et myteomspundet og spændende job, et arbejde for kvinders og barns sundhed og rettigheder.

Galleri

  • © SVT
  • © SVT
  • © SVT
  • © SVT
  • © SVT

”Det er så stærkt og vigtigt, det en jordemoder kan gære rent medicinsk og livreddende, men helt personligt tror jeg også, at en jordemoder kan hjælpe kvinder til at have det godt og føle sig godt tilpas længe efter fødslen”, siger Karin, en af de medvirkende jordemødre i serien.

Serien er optaget på fødeafdelingen på Huddinge Sygehus i Stockholm, hvor projektet ”Min jordemoder” testes. Det indebærer et sammenhængende forløb hvor de samme jordemødre følger de samme kvinder og par hele vejen igennem en graviditet, fødsel og den første følgende tid med barnet i hjemmet. 

Programmet var planlagt til otte afsnit, men indspilninger blev afbrudt på grund af Covid-19 og sendes nu i tre afsnit. 

I aftenens afsnit skal vi møde Jessica og Nicklas, som venter deres første barn. De er bekymrede for at gå over tid, og vil forsøge at få fødslen i gang før uge 41. Ellers venter en igangsættelse på fødeafdelingen, med alt hvad det indebærer. Filiz og Osman tror de skal til en almindelig graviditetskontrol, men får en uventet og overraskende besked.