rtl-logo 31
×
ARD / Die Heiland

Advokat Romy Heiland (1:6)

Die Heiland - Wir sind Anwalt: In dubio pro reo |

  • Danske undertekster
© ARD / Die Heiland

Premiere

Advokat Romy Heiland // Trailer

Seriepremiere. Romy er en selvstændig advokat med svære sager. Og så er hun blind.

Medvirkende

Lisa Martinek, Anna Fischer og Peggy Lukac. Skuespillere

Credits

Christoph Schnee. Instruktør

Programbeskrivelse

Romy Heiland er en ambitiøs advokat, og så er hun blind fra fødslen af. Det vil sige næsten: Hun har én procent af synet tilbage, og den del er hun meget afhængig af.

Hun er netop blevet selvstændig og har åbnet sit første advokatfirma i Berlin, og til at hjælpe sig har hun ansat Ada Holländer, som Romy underviste på jobcenteret, som assistent. 

Ada var så håbløs en sag, at Romys tilbud var hendes sidste chance for at få et job.

Romys forældre Karin og Paul Heiland, som er vant til at tage sig af deres blinde datter, har det svært ved Romys nyfundne uafhængighed.

De betvivler, at den stædige Ada er det rigtige valg til assistentjobbet, og undrer sig over, hvorfor Romy har forladt sin kæreste Ben Ritter. 

Galleri

  • © ARD / Die Heiland
  • © ARD / Die Heiland
  • © ARD / Die Heiland
  • © ARD / Die Heiland
  • © ARD / Die Heiland

Men Romy gør dem til skamme: Med sin fænomenale hukommelse og intakte sanser, og det faktum, at mange undervurderer hende på grund af hendes blindhed, skal det også vise sig, at hun sagtens kan klare sig selv.

Også selvom Ada ikke altid gør hendes liv lige nemt ved ikke altid at holde med Romys klienter…

Første afsnit: “In dubio pro reo”

Romy bliver i sin allerførste egne sag konfronteret med sin fortid: Hendes klient er den tidligere professor Konrad Wolff, en ekspert i strafferet, som Romy blev undervist af i sin tid som studerende.

Wolff var en af de eneste, der tog hensyn til hendes blindhed.

Så da han bliver beskyldt for voldtægt af den jurastuderende Sarah Zeidlin, tager hun hans sag, overbevist om hans uskyld.

For Ada er sagen svær, da universitetsmiljøet er totalt fremmed for hende. Alligevel tager hun det på sig, at få information til Romy og udgiver sig for at være en studerende over for Wolff.

Snart bliver der grund til tvivl for Romy, men da hun konfronterer ham med det, lægger han yderligere pres på hende. Han er Romys fars ven, og snart er Romys far en del af sagen.

Kan hendes tidligere mentor have en skyggeside?