rtl-logo 31
×

Charité (1)

Charité: Eiserne Lunge |

  • Danske undertekster
© ARD / Charité: Eiserne Lunge

Premiere

Charité III // Trailer

Østberlin, 1961: Ella Wendt bliver forflyttet til Charité for at sikre sundhedsplejen, da en stor del af lægerne og plejepersonalet forlader DDR for at tage til Vestberlin. Ella ser det som en mulighed for at få hjælp til sin forskning.

Medvirkende

Nina Gummich, Nina Kunzendorf og Philipp Hochmair. Skuespillere

Credits

Christine Hartmann. Instruktør

Programbeskrivelse

Ella må finde et smuthul i hospitalets planøkonomiske drift for at redde en ung kræftsyg mor.

Sæsonpremiere på 3. sæson af den storslåede dramaserie om hverdagen på Berlins anerkendte universitetshospital.

Se serien når du vil

Husk, at flere tv-distributører tilbyder online streaming eller catch up-tjenester. Undersøg, om dette gælder din distributør, hvis du vil se eller gense serien fra start til slut.

Med Charités placering i DDR tæt på Muren, er læger, sygeplejersker og behandlingen af patienterne mærket af den kolde krig og byens opdeling i øst og vest.

Det er sommer i Østberlin. Året er 1961 og dr. Ella Wendt er blevet overført fra Senftenberg til Charité. Det passer hende godt, da hun håber på videnskabelig støtte fra professor Otto Prokop i sin kræftforskning. Men han er mere optaget af en obduktion. 

En dreng fra den vestlige del af byen bliver indlagt på børnelægen Ingeborg Rapoports afdeling med symptomer på polio, som allerede har krævet tusindvis af ofre i Vesten.

Galleri

  • © ARD
  • © ARD
  • © ARD
  • © ARD
  • © ARD
Drengens lungefunktion kollapser, og Ingeborg må sætte sin lid til at ”Jernlungen” kan redde ham.

Imens bliver en ung mor indlagt med mavesmerter og Ella mistænker kræft. Hun ser sig selv i kvindens pige, og den syge kvinde minder hende om hendes egen mor. Hun sætter alt ind på at redde kvindens liv, selvom kræften er fremskreden. Hun overtaler kirurgen dr. Curt Bruncken til at tage en ekstra vagt for at operere kvinden. 

Selvom han beundrer Ellas kreative måde at håndtere de planøkonomiske barrierer på, er han kritisk overfor de arbejdsforhold, som socialismen medfører i praksis.