rtl-logo 31
×

Norsk-ish (1:8)

Norsk-ish: Bobler og hijab |

  • Danske undertekster
© NRK1 / Norsk-ish: Bobler og hijab

Premiere

Norsk-ish // Trailer

Komiske kultursammenstød. En gruppe unge voksne med både persisk, tyrkisk og norsk baggrund prøver, med svingende succes, at navigere i voksenlivet.

Medvirkende

Selda Ekiz, Ravdeep Singh Bajwa og Nasrin Khusrawi m.fl. Skuespillere

Credits

Terje Rangnes. Instruktør

Programbeskrivelse

Nu kommer NRK med en spritny satirisk dramaserie, der tegner et ærligt, kærligt og morsomt generationsportræt af moderne, integrerede unge voksne med indvandrerbaggrund i dagens Norge.

Hovedkaraktererne Helin, Amrit og Fariba er tredive-plus, men det betyder langt fra at de ikke længere har vokseværk – nu er det bare på det menneskelige plan.

Som så mange andre i starten af deres tredivere, er de nemlig stadig i gang med at finde ud af, hvilket ben de skal stå på.

Se serien når du vil

Husk, at flere tv-distributører tilbyder onlinestreaming eller catch up-tjenester. Undersøg, om dette gælder din distributør, hvis du vil se eller gense serien fra start til slut.

Da Helins lillesøster annoncerer, at hun er gravid uden for ægteskab, virker deres forældre ganske upåvirkede til Helins store overraskelse. Alenemoren Fariba tager bladet fra munden på de sociale medier, og pludselig er hun hvirvlet ind i den offentlige debat og det mediecirkus, der ofte hører med.

Samtidig med det kæmper Amrit med en voksende følelse af fremmedgjorthed overfor sin hemmelige norske kæreste. Og selvom han ikke er meget for det, kan han pludselig ikke lade være med at tænke om, hans mor egentlig har ret, når alt kommer til alt; leger lige børn bare bedst?

Galleri

  • © NRK
  • © NRK
  • © NRK
  • © NRK
  • © NRK
  • © NRK

Et nuanceret ungdomsportræt lavet af generationen selv

”Norsk-ish” er en serie, der ikke er bange for at vise de mange nuancer, der gemmer sig indeni de tre hovedkarakterer. Blot fordi man er en moderne, velintegreret ung voksen med indvandrerbaggrund, betyder det ikke, at man altid er stærk, selvsikker og i balance.

Ingen er perfekte, og det gælder især Helin, Amrit og Fariba, som har stået i spagat mellem to kulturer i så mange år, at de snart risikerer at få kroniske smerter i lysken.  

Serien er skrevet af helt nye og unge talenter, og det samme gælder for skuespillerne bag hovedkaraktererne. Foruden deres unge alder og spirende talent, har de alle det til fælles, at de kommer med indvandrerbaggrund – med andre ord – deres helt eget unikke indblik i, hvad det vil sige at vokse op med kulturer og lære at jonglere mellem dem.

Gå ikke glip af ”Norsk-ish”, der har premiere på NRK1 mandag den 21. september.