rtl-logo 31
×

Oktoberfest 1900 (1:3)

Oktoberfest 1900: Die Vision / Die Zeichen der Zeit |

  • Danske undertekster
© ARD / Oktoberfest 1900: Die Vision / Die Zeichen der Zeit

Premiere

Oktoberfest // Trailer

'Oktoberfest 1900' er fortællingen om startskuddet på verdens største folkefest, gennem historien om to rivaliserende bryggeridynastier.

Medvirkende

Misel Maticevic, Martina Gedeck og Klaus Steinbacher. Skuespillere

Credits

Hannu Salonen. Instruktør

Programbeskrivelse

Nu fortæller ARD historien om startskuddet på verdens største folkefest, gennem historien om kampen mellem to magtfulde bryggeri-dynastier omkring år 1900. 

Serien tager seerne med på rejse tilbage til de sagnomspundne kejserdømmerne omkring det vi i dag kender som München. Her lå magten om noget sted hos de store bryggeri-familier. De satte dagsordenen i samtiden og havde en finger med i alt fra de første kampe for kvinders rettigheder til industrialiseringens epokegørende indtog.

Se serien når du vil

Husk, at flere tv-distributører tilbyder onlinestreaming eller catch up-tjenester. Undersøg, om dette gælder din distributør, hvis du vil se eller gense serien fra start til slut.

Allerede dengang var de store oktoberfester i München en traditions, her blev alle teknologiske og videnskabelige ny-vindinger præsenteret. Med elektriciteten blev byerne oplyste og verden var revolutioneret. De første udendørs lamper var set til München oktoberfest i slutningen af 1800-tallet, og få år efter, var festivalteltene fuldt oplyste. 

Her fandt nogle af de første offentlige filmvisninger sted og den første offentlige telefon blev opstillet til oktoberfesten. Opfandt man noget nyt, var det her, det skulle vises frem. 

Mod dette historiske bagtæppe udspiller ARD’s store epos om to rivaliserende bryggeri-dynastier sig og kaster lys over det mystiske München og den historisk højspændte periode, hvor det preussiske kejserherredømme var på vej ind i første verdenskrig.

Et drama af Shakespeareske dimensioner 

Da familien fra Nürnberg bryggeriet Curt Prank bygger en ”øl-borg” med plads til 6000 gæster, er det en enorm provokation og krænkelse af det traditionsbevidste ¨Munchen Deibel-bryggeri, og en kamp om magt, indflydelse og rigdom mellem de to familier er skudt i gang. Det bliver en historie om had, jalousi, tab, forræderi og kærlighed, der er Shakespeare værdig. 

Galleri

  • © ARD
  • © ARD
  • © ARD
  • © ARD
  • © ARD

I centrum af familierne står to stærke og modige kvinder. Frygtløst bekæmper de sociale normer og forventninger og er en del af begyndelsen på en tilsyneladende uendelig kamp for lige rettigheder for kvinder og mænd. Samtidigt leder de familierne med hård hånd, i en kynisk kamp om magt, penge og det flydende guld i tønder.

Med en imponerende rollebesætning, fremragende produktionsforhold og en historisk nøjagtighed og detaljerigdom, har ARD med ’Oktoberfest 1900’ produceret en historisk dramaserie af dimensioner, der byder på alt hvad moderne seere kan ønske sig. Se med og vurder selv!

’Oktoberfest 1900’ har premiere tirsdag d. 15. september kl. 20.15. De efterfølgende afsnit sendes d. 16. og 23. september. Med danske undertekster.