rtl-logo 31
×
ARD / Charité

Charité II (1:6)

Charité: Heimatschuss |

  • Danske undertekster
© ARD / Charité

Premiere

Charité II // Trailer

Historien om Charité, det historiske og banebrydende hospital i Berlin, fortsætter på ARD.
Plakat fra anden sæson af Charité.

Medvirkende

Mala Emde, Ulrich Noethen, Jannik Schümann, Luise Wolfram m.fl. Skuespillere

Programbeskrivelse

Premiere på ny sæson af ARD’s storslåede hospitalsdrama, Charité, om det berømte universitetshospital af samme navn i Berlin.

I første sæson var tidsmaskinen indstillet til 1880’erne, hvor Charité blev frekventeret af en stribe ikoniske nobelprismodtagere i medicin, for hvem det bl.a. lykkedes at finde årsagen til tuberkulose.

Her I anden sæson lander vi pladask i en af Tysklands mest tumultariske tidsperioder: Slutningen af Anden Verdenskrig, fra 1943-1945.

Her møder vi en række skikkelser, der historisk havde, eller kunne have haft, sin gang på de legendariske hospitalsgange - en blanding af fiktive og virkelige personer.

Vi møder det unge par Anni og Dr. Artur Waldhausen, to nazisympatisører, hvis barn efter fødslen dog viser sig ikke at udvikle sig normalt. Da de befinder sig midt i højborgen for nazisternes forskning i raceforædling viser det sig at blive fatalt.

Den virkelige historiske person, den nazi-skeptiske, berømte kirurg Dr. Ferdinand Sauerbruch, er også at finde på Charité, hvor han udvikler banebrydende operationsteknikker assisteret af sin 30-år yngre kone, Margot. Men hans iltre temperament bringer ham i karambolage med omgivelserne.

Endelig følger vi også den ligeledes historisk-virkelige nazi-officer og psykiatrichef Max de Crinis, der arbejder på nazisternes eutanasi/dødshjælpsprogram – et program, der endte med at dræbe over 300.000 mennesker, langt de fleste af dem ufrivilligt. 

Galleri

  • © ARD
  • © ARD
  • © ARD
  • © ARD
  • © ARD
  • © ARD
  • © ARD
  • © ARD

Premiereafsnittet

Berlin, 1943. Kort før, at hun skal til at føde, består den medicinstuderende Anni Waldhausen sin eksamen hos den nådesløse professor Ferdinand Sauerbruch.

Sauerbruch opererer samtidig på den unge soldat Lohmann, hvis knuste hofte han på mirakuløs vis redder takket være en speciel kirurgisk teknik. En spektakulær bedrift, som folk sværmer om for at opleve.

Imens fremvises Anni og hendes mand, den erfarne læge Artur, til offentligheden som det ariske ideelle par: Unge, sunde og med en ubændig tro på den nazistiske ideologi.

Artur undgår at sendes i krig, da han begynder på krigsrelateret forskning. At det dog er ufrivillig dødshjælp af handikappede børn, der er hans forskningsemne, skjuler han for Anni.

Annis lillebror Otto vender også hjem fra krigen. Det lykkes ham at skjule sine traumer bag et bekymringsfrit ydre og at få et job på hospitalet. Men dybt i ham bobler krigens rædsler og truer med at komme til overfladen.

Psykiatrichefen Max de Crinis beskylder den sårede Lohmann for at forårsaget sin egen skade med henblik på at blive hjemsendt. Snart er Lohmanns liv i overhængende fare.

Bemærk: Afsnit 2 sendes lige efter første afsnit.