31
×
Eva Thörnblad i aktion med lommelygte og pistol.

Jordskott II (1:8)

Jordskott |

  • Danske undertekster
© SVT1 / Jordskott

Premiere

Jordskott sæson 2 // Trailer

I Sverige er naturen lige så vild og mørk, som den er smuk. Stille og roligt kryber skovbundens væsner ind under huden på Eva Thörnblad.

Medvirkende

Moa Gammel, Göran Ragnerstam, Rickard Forsgren Skuespillere

Credits

Anders Engström, Henrik Björn Instruktør

Programbeskrivelse

To år er gået siden de rystende hændelser i Silverhöjd i første sæson. Eva Thörnblad lagt Silverhöjd bag sig og er endnu engang vent til storbyens grå beton og sit arbejde hos Stockholms politi. Hun forsøger at komme videre, men kæmper med sorgen efter hendes forsvundne datter Josefin. Snart bliver Eva indraget i en mystisk sag med forbindelse til hendes egen fortid, og hun tvinges endnu engang til at konfronteres med den mytologiske verden, hun ellers havde forladt.

Da vi første gang blev introduceret til ’Jordskott’s univers i 2015 lignede det ved første øjekast endnu en klassisk skandinavisk nordic noir krimiserie. Vi mødte den hårdkornede, viljefaste politikvinde Eva Thörnblod, hærdet af sorg efter tabet af sin datter syv år tidligere – en karakter, der på mange måder minder om eksempelvis Sara Lund fra ’Forbrydelsen’ og Saga Norén fra ’Broen’.

Eva vendte tilbage til landsbyen Silverhöjd for at opklare en sag om en dreng, der forsvandt på samme mystiske måde som hendes egen datter. Samtidig skulle hun forholde sig til sin fars død og overtage hans store træfældning- og savværksvirksomhed. 
Men der var også noget andet, der lurede i Silverhöjds skov. En mystisk oldnordisk urkraft, var vågnet op på ny.

Eva erfarede, at forsvindingerne hang sammen med en konflikt mellem dem, der ville beskytte skoven, og dem, der var økonomisk afhængige af Evas fars virksomhed.​

Galleri

  • © SVT
  • © SVT
  • © SVT
  • © SVT
  • © SVT
  • © SVT
  • © SVT

Dybere ned i sindet

Mystikken fra første sæson er stadig intakt, men i anden sæson kommer vi dybere ned i sindet på hovedkarakteren Eva Thörnblad.

I sidste sæson var Eva nemlig travlt optaget med at løse gåden, klare udfordringer og undgå farerne. Det betød også, at en masse spørgsmål om hendes karakter forblev uopklarede: Hvem er Eva egentlig, og hvad er hendes historie? Alt det, bliver der rådet bod på i sæson to, lover seriens skaber Henrik Björn.

”I sæson to kommer vi rigtigt til at lære Eva at kende og forstå, hvordan hun forholder sig til alt det, der hændte hende i første sæson. Både hendes nyfundne indsigt om, at der findes noget andet derude end det, der betegnes som normalt, men også hvordan hun håndterer sit traume med sin forsvundne datter,” fortæller Björn.

Ifølge skuespiller Moa Gammel giver det Eva ”lidt flere dimensioner end blot den akutte sorg, hun var ramt af i sidste sæson”, hvilket også gjorde det sjovere for Gammel at arbejde med rollen.

Læs mere i artiklen "Nye mysterier og et dyk ned i menneskesindets mørke".