rtl-logo 31
×
Krister Henriksson og Sven-Bertil Taube sammen i Dramaten.

Livet på Dramaten (1:6)

Livet på Dramaten |

  • Danske undertekster
© SVT1 / Livet på Dramaten

Premiere

Programbeskrivelse

Kom med, når dørene til en af Sveriges mest velrenommerede arbejdspladser åbner sig.

I 'Livet på Dramaten' følger vi dagligdagen på Sveriges nationalscene Kunglige Dramatiske Teatern - i folkemunde Dramaten - på tætteste hånd både på og bag scenen.

At være en del af dramaten betyder at arbejde under konstant pres og hård konkurrence på den mest prestigefyldte teaterscene i Sverige.

Bag scenen

I første program møder vi tre af Sveriges absolut største skuespillere: Krister Henriksson ('Wallander'), Sven-Bertil Taube ('Mænd der hader kvinder', 'Arn: Tempelridderen') og Lena Endre ('Wallander', 'Mænd der hader kvinder'), der alle tre medværker i opsætningen ’Påklädaren’,  et stykke om kærlighed og magt.

Det er første gang, at Henriksson og Taube skal stå på scenen sammen. Henriksson spiller Norman, en påklæder, der vil gøre alt for den store skuespiller, Sir John, spillet af Taube.

Vi møder også Suzanne Osten, som er en af ​​de mest fremtrædende instruktører i svensk teater. Hun skal til at påbegynde den første opsætning nogensinde af stykket ’Fenix’ – og vi er med bag kulissen.

Vi hører også sceneteknikeren Tomas Wennerberg fortælle som sit lange samarbejde med Ingmar Bergman.

Galleri

  • © SVT
  • © SVT
  • © SVT
  • © SVT
  • © SVT

Dramatens historie

Dramaten ligger midt i Stockholm og kan sammenlignes med det danske Kongelige Teater.

Det berømte teater blev grundlagt i 1788 af Gustav den 3. af Sverige og har været aktivt uafbrudt siden.

Teateret udfører årligt omkring 1.000 forestillinger på sine seks scener og driver en omfattende turnégruppe, som rejser rundt i både Sverige og udlandet.

Siden 1908 har teateret haft til huse i et teaterhus i Nybroplan i Stockholm.

Teateret er udsmykket i den såkaldte jugendstil med inspiration fra naturens kurver og er udsmykket af blandt andet den svenske billedhugger Carl Milles og kunstneren Carl Larsson.