rtl-logo 31
×
Nicolay Ramm og Ole Rolfsrud på tur for at teste teorien six degrees of separation.

Hvor er verden dog lille... (1:6)

Jorden rundt på seks steg |

  • Danske undertekster
© NRK1 / Jorden rundt på seks steg

Premiere

Hvor er verden dog lille // Trailer

Tag med til bl.a. Namibia, Mongoliet og Kirgisistan og find ud af, om hele Jordens befolkning er tættere forbundet end vi går og tror.

Medvirkende

Nicolay Ramm, Ole Rolfsrud. Vært

Programbeskrivelse

Der findes en teori som hedder ’Six degrees of separation’. Teorien siger, at ingen mennesker er mere end seks bekendtskaber fra hinanden. Også selvom vi snart er otte milliarder mennesker på jorden.

Igennem en ven af en ven og så videre i seks trin kan du altså blive koblet sammen med ethvert andet menneske på planeten jorden.

Nu vil NRK teste denne teori. Bor vi i en verden, hvor vi er tættere forbundet, end vi tror? Hvor andre faktisk kun er nogle få bekendtskaber væk?​

Fra ødemark til berømthed

Seks par sendes til nogle af de mest øde steder i verden. Blandt andet til en ørken i Namibia, en steppe i Mongoliet og en bjergtop i Kirgisistan.

Galleri

  • © NRK
  • © NRK
  • © NRK
  • © NRK
  • © NRK
  • © NRK
  • © NRK

I begyndelsen af rejsen finder rejsekammeraterne en invitation fra en verdensberømt person. Herefter skal de finde en tilfældig person i området – og derfra forsøge at koble sig til berømtheden gennem højst seks bekendtskaber.

Det vil blive en omstrejfende jagt over hele kloden og eventyrerne har blot én uge til at fuldføre missionen.

Norske tv-personligheder tager udfordringen op

I første afsnit af serien møder vi de to journalister og tv-værter Nicolai Ramm og Ole Rolfsrud. "Af og til vidste jeg knapt nok, hvilket land jeg var i. Vi havde virkelig dårlig tid", fortæller Nicolay Ramm om den intense uge.

Sammen med Ole Rolfsrud starter han rejsen til Namibia – og det bliver til mange lufthavnsbesøg.

"Jeg var lidt nervøs i starten. Jeg vidste ikke helt, hvad jeg kunne forvente af små afrikanske fly. Men fordommene blev gjort til skamme", siger Ramm.

Blandt de modige deltagere i de følgende programmer finder vi en række andre tv-værter, der vil forsøge at gøre Ramm og Rol kunsten efter.  Ingrid Gjessing, Kåre Magnus Berg, Ronny Brede Aase, Silje Nordens, Liv Nelvik, Jenny Skavlan, Leo Ajkic, Sophie Elise Isaksen, Robert Stoltenberg og Erik Thorstvedt.