Historien gennem mad

Kultur | 2 sæsoner | SVT1

Tilgængelig hos flere tv-udbydere fra 21. maj

Tv-vært Erik Haag og madanmelder Lotta Lundgren gennemlever i denne programrække, hvordan det var at leve og spise i tidligere tider – på godt og ondt. De to værter trækker i repræsentative klæder for tidligere tider og præsenterer i samarbejde med kokke, historikere og kendisser som Alex Schulman og Jessika Gedin, hvor mange retter der er forsvundet fra nutidens kogebøger. En uge i 1600-tallets stormagtstid byder i første episode på store parykker sammen med kogt ged i solbær og østers med brændenælder – og måske sådanne retter faktisk kan have medicinske fordele? I følgende episoder skal de to værter bl.a. (gen)opleve 70’ernes brune gryder og billige fondue og rejse til spiseborde, som de så ud under 1800-tallets punchfester og 1920’ernes sprængfarlige politiske klima.

En serie fra SVT | 2 sæsoner | Udløber 18.  november 2023

Undersøg hos din tv-udbyder, om du har adgang til streaming. Læs mere om at se nabolandskanaler via streaming og catch up.