Exit sæson 3 – hvad skal der ske?

Den nye sæson er sat til foråret 2023. Hvad kan vi forvente?

Skrevet d. 17 marts 2022 af Morten Rohde

NRK kunne i december 2021 bekræfte, at man havde godkendt en tredje sæson af den populære serie ’Exit’. Afslutningen på sæson 2 ledte naturligt til spørgsmålet: Hvad kan vi forvente af en sæson 3? Vi har forsøgt at gisne lidt.

I 2019 satte første sæson af NRK's hårdtslående rigmandsserie 'Exit' streamingrekord i hjemlandet med hele to millioner seere ud af landets befolkning på kun 5,4 millioner.

Hurtigt bredte begejstringen sig også i udlandet, hvor serien vandt Series Mania-prisen for internationalt drama i 2019, og C21 International Drama Awards-prisen for bedste tilbagevendende serie for sæson 2 i 2021.

Premieredatoen er klar

Exit får premiere i marts 2023. Se traileren, interviews med skuespillere og læs mere om serien.

Exit sæson 3

I Danmark kom serien om de fire usmagelige rigmænd Jeppe, Adam, William og Henrik også på alles læber, og det var derfor med stor fornøjelse, at vi kunne konstatere, at NRK efter anden sæson i 2021 har godkendt en sæson 3, som nu står til at få premiere i 2023.

Vi forsøger derfor her at gisne om, hvad vi kan forvente i seriens kommende afsnit.

Simon J. Berger, Øystein Karlsen, Series Mania, Exit, nrkSimon J. Berger og Øystein Karlsen efter at have vundet prisen for bedste internationale produktion ved Series Mania i 2019. © NRK

Hvornår kommer sæson 3?

NRK har annonceret, at sæson 3 rammer sendefladen i foråret 2023.

Optagelserne til den nye sæson starter i indeværende forår, og postproduktionen vil derfor løbe over efteråret og vinteren.

Et forsigtigt bud er, at den nye sæson kommer i marts 2023. Vi bringer nyt om premieredatoen, så snart NRK har programfladen klar i løbet af 2023’s første måneder.

Hvad kommer der til at ske?

Skaberen bag serien, Øystein Karlsen, har til NRK udtalt, at en god del af inspirationen til den nye sæson kommer fra research, han har gjort hos det norske bagmandspoliti, Økokrim, og fra det internationale Tax Justice Network, hvor han har indhentet inspiration om alt fra kryptovaluta til ukendte bagmænd i skjulte selskabskonstruktioner i vindkraftindustrien.

Jon Øigaarden i Exit, NRK, norsk tvRigmanden Jeppe spillet af Jon Øigarden der forsøger at nedgøre sin sin partner efter at have taget hende i utroskab. © NRK/Exit

NRK ønsker ikke at afsløre detaljerne om sæson 3 endnu, men producent Petter Testmann-Koch fortæller bl.a. i et interview med kanalen, at det næppe kommer som nogen stor overraskelse, at det ikke kommer til at gå lige godt for de fire hovedpersoner Jeppe, Adam, William og Henrik.

Det bliver lige så mørkt, galt, præcist og morsomt, som kun Øystein kan skrive det, og så sætter han igen et lille, dejligt søgelys på en del dysfunktionalitet i vores samfund – Petter Testmann-Koch til NRK

Adams sidste gerning i sæson 2 var at lægge sig ud med selve systemet og true med at fastlåse både politiets arbejde og rettens arbejde, efter eksen Hermine havde givet politiet en række oplysninger, der ledte til pågribelsen af Adam i hans yacht, hvor han havde gemt adskillige millioner vundet på ulovlig insiderhandel.

Om Adam formåede at undslippe for straf, er endnu uvist. Ganske sandsynligt er det, at vi i sæson 3 kommer til at se endnu et opgør mellem ham og Hermine – eventuelt i form af et retsligt efterspil oven på deres seneste sammenstød.

Simon J. Berger i Ext sæson 2, NRK, norsk tvSimon J. Berger som den skrupelløse rigmand Adam Veile. © NRK/Exit

Samtidig i sidste afsnit af sæson 2 valgte Henrik at tale uhørt højt om sine privilegier og lyssky arbejdsmetoder over for en journalist, mens Jeppe fik afløb fra sine indre dæmoner ved at deltage i et arrangeret slagsmål, hvor han måtte trækkes væk fra sin gennembankede modstander.

Jeg er virkelig god til at slippe afsted med næsten hvad som helst – Adam Veile til afhøring hos politiet i sæson 2

Spørgsmålet bliver derfor, hvorvidt Henrik og Jeppe ligeledes kommer til endelig at møde konsekvenser for deres handlinger, og om de kan redde deres parforhold, der for begges vedkommende blev ødelagt af utroskab i løbet af sæson 2.

Det sidste, vi så til den selvmordstruede William, var hans efterladte klæder på en sten foran et brusende vandfald. Sæson 3’s store spørgsmål bliver derfor for hans vedkommende, hvor langt han faktisk gik i sit forsøg på at undslippe det hele.

Premiere og sendetider

Vi bringer en premieredato, så snart det er muligt.

Den nye sæson kommer først på NRK1, og afsnittene vil løbende blive gjort tilgængelige som streaming hos flere tv-udbydere.

Følg med her på siden, og se tv-guiden for alle ugens aktuelle tv-programmer.

Norsk tv lige nu