Film til dine weekender

Hver lørdag og søndag er der timevis af film på ARD og ZDF. Denne weekend er ingen undtagelse!

Skrevet d. 29 september 2021 af Morten Rohde

Læs med her, hvis du er til historiske komedier, der peger fingre ad DDR, eller hvis du er til et godt kærlighedsdrama i et troværdigt plot. Netop sådanne viser ARD og ZDF nemlig denne lørdag, og faktisk sender de næsten hver eneste weekend gode eftermiddagsfilm at slappe af med.

Ugens sidste dage er til for at geare ned - uanset om du har ondt i håret og ligger lørdagen af eller blot skal dase lidt efter en lang løbetur søndag eftermiddag.

Det kan du gøre i selskab med NabolandsKanalerne. ARD og ZDF sætter nemlig weekendens eftermiddage af til gode familie-, drama- og komediefilm.

Her præsenterer vi denne weekends eftermiddagsfilm og sætter fokus på tre, der er noget ud over det sædvanlige.

Lotta og den glade fremtid
Lørdag kl. 12.15 på ZDF

’Lotta og den glade fremtid’ er både frisk fortalt og indeholder underholdende scener, der passer perfekt til en tidlig lørdag eftermiddag.

Historien om Lotta er en filmatisering af romanen ’Die lezten Dinge’ af Annegret Held, som er blevet til i alt otte film mellem 2010 og 2019.

I 'Den glade fremtid' har Lotta lagt sig i bane til en fremtid med job. Hun vil gerne studere medicin og stå på egne ben. Det er dog ikke er så let som alenemor. Især ikke når man også skal indrette sig efter både studie, unge medstuderende og et bofællesskab.

Hun begynder at støde lidt meget ind i en ung læge, den lidt insisterende David. Følelser kommer dog snart til overfladen, og Lotta finder en interesse i Davids væsen.

Lotta og den glade fremtid

LØRDAG D. 2. OKTOBER KL. 12:15 PÅ ZDF

Lotta vil studere medicin og stå på egne ben. Men barn, studie og kærlighedsliv kan være svært at smede sammen.

Læs mere

Hannas fest

LØRDAG D. 2. OKTOBER KL. 13:40 PÅ ZDF

Hanna er på vej til 60, men ser ikke med glæde på udviklingen i hendes liv.

Læs mere

Men der er meget at se til, og hendes datter Lilo er begyndt at opføre sig mærkeligt. Måske hun ikke er faldet så godt til i sin nye hverdag?

Lotta må få styr på det hele – og styr på, hvad hun vil have ud af forholdet med David, som er begyndt at blive irriteret over Lottas blandede signaler og nu er begyndt at planlægge at rejse væk.

Endnu en film i rækken, ’Lotta og det evige hvorfor’, følger ugen efter.

Fiskeren
Lørdag kl. 14.30 på ARD

’Fiskeren’ fra 2014 er en dybtfølt film med komplekse karakterer og en jordbundethed i plottets konflikter. En historie om en ung kvinde, der står mellem flere indre udfordringer:

Meike har rimelig godt styr på sit liv. Hun bor med sin søn Paul og har udsigt til at overtage en trendy cafe inden længe.

Velkommen til Kölleda

LØRDAG D. 2. OKTOBER KL. 13:00 PÅ ARD

En ny, driftig erhvervskvinde dukker pludselig op og skaber rav i pebermynteavleren Simons liv.

Læs mere

Fiskeren

LØRDAG D. 2. OKTOBER KL. 14:30 PÅ ARD

Meike rejser hjem til sin far, der har fået et hjerteanfald, og må tage stilling til en voldsom fortid.

Læs mere

Snart får hun dog besked om, at hendes far, som hun ikke længere har kontakt med, har fået et hjerteanfald, og hun rejser med al hast mod hjemstavnen.

Faren er dog kommet sig ganske hurtigt, og han er ikke just glad for at se Meike, som han bebrejder hendes brors død for år tilbage. Ikke desto mindre kan faren ikke skjule en vis glæde over at møde et barnebarn.

Og mere end en person bliver overrasket over Pauls eksistens: Meike må også fortælle sin ungdomskæreste Markus, at han er far til Paul. Både han og faren udvikler hurtigt et godt forhold til Paul, men Meike har stadig mange følelser i klemme, når hun står over for minderne om sit tidligere liv.

Altid fremad!
Søndag kl. 17.15 på ARD

Og så til en komedie, der udnytter historiens gale vanvid med et plot, der finder sted i tiden op til Berlinmurens fald:

Kalenderen viser d. 9. oktober 1989. Skuespilleren Otto er i fuld gang med at øve sig på sin kommende rolle som DDR-statsoverhovedet og partileder Erich Honecker, alt imens virkelighedens østtyske regime gør sig klar til at kæmpe for sin overlevelse.

Dør om dør

SØNDAG D. 3. OKTOBER KL. 13:15 PÅ ARD

Sophies kæreste Martin fortryder i sidste øjeblik at lade sig skille fra sin kone. Sophia planlægger en hævn.

Læs mere

Altid fremad!

SØNDAG D. 3. OKTOBER KL. 17:15

Østberlin 1989: Skuespilleren Otto står over for sit livs rolle, der potentielt kan ændre verdenshistorien.

Læs mere

Militæret og politiet i DDR er klar til at møde demonstranterne med magt og vold i Leipzigs gader samme aften.

Da Ottos gravide datter Anne deler sine planer om at skaffe forfalskede papirer, så hun kan flygte, før det muligvis er for sent, finder Otto på en lige dele genial og gal plan: Forklædt som Honecker vil han trække ordren til militæret og politiet tilbage.
Det faktiske statsoverhoved Honecker er ude at jage hele dagen, så chancen for at planen lykkes, eksisterer.

Med ét står Otto foran sit livs rolle. Men han er ikke den eneste, som ønsker at drage fordel af Honeckers fravær. Måske er der nogle andre, der når at forpurre hans plan, inden han kan gennemføre den?

På gensyn om en uge!

Se det fulde udbud af nabolandsfilm i tv-guiden.

Også næste weekend sender på ARD og ZDF flere eftermiddagsfilm.

Vi ses foran skærmen!

Mere nabolands-tv