Ny serie balancerer advokatdrama og familiehemmeligheder

I ZDF's 'Mandat til Mai' flytter Berlin-advokaten Mai spontant til Vogtland. Men fortiden indhenter hende.

Skrevet d. 6 marts 2024 af Frederikke Blom

Se traileren til 'Mandat til Mai'

I den nye ZDF-serie 'Mandat til Mai' bringer en tragisk dødsulykke Berlin-advokaten Mai til en lille landsby i det tyske landdistrikt Vogtland. Mai repræsenterer et firma, hvis vindmølle var indblandet i en forfærdelig ulykke, der kostede et barn livet.

Men hun skal ikke kun forsvare en sag. Mai er også på flugt fra sin voldelige partner, Bo.

Se serien her

Du kan se serien med danske undertekster, hvis du har et tv-abonnement hos fx Norlys, YouSee, Waoo, Altibox eller hos en antenneforening. Se den via flow eller streaming.

Sådan ser du NabolandsKanalerne

Mens det dræbte barns forældre kæmper for retfærdighed, og byens borgmester forsøger at forlige parterne, træffer Mai en spontan beslutning om at blive i Vogtland og flytter ind i et hus med sin 15-årige søn Kaleb. 

I serien følger vi Mais ankomst til Vogtland, hvor borgerne som regel klarer tingene selv. Ingen har umiddelbart behov for en smart advokat fra Berlin. Men nye sager og konflikter opstår, og Mais ankomst får flere til at henvende sig til hende i sager om juridisk rådgivning.


Mai og hendes søn, Kaleb, bosætter sig i delstaten Vogtland. @ZDF

"Hendes største frygt er, at hun vil få et tilbagefald"

Den 38-årige tyske skuespiller Julia Hartmann spiller advokaten Mai i miniserien. I en pressemeddelelse fra ZDF fortæller hun om sin karakter i serien: "Mai er en 'doer'. Hun er modig, klar og åben. Hun har humor og empati. Hendes største frygt er, at hun vil få et tilbagefald og gå tilbage til det giftige forhold, hun var i, men som samtidig gav hende den støtte, hun behøvede".

Julia Hartmann, der ligesom sin karakter selv er bosiddende i Berlin, fortæller videre, hvad det er, landsbylivet og beboerne i Vogtland giver Mai: "Det handler meget om fællesskab og samhørighed. Det føles mere autentisk for Mai at være i Vogtland end i Berlin, hvor alt virker mere anonymt og sker meget hurtigt. Mai nyder roen og landsbybeboernes tiltro til hende".

Julia Hartmann har tidligere medvirket i serier som 'Usedom-krimien', 'Gerningsstedet' og 'Sidste spor Berlin'.

Inspirationstur til Sachsen

'Mandat til Mai' er skrevet af Marc Terjung og Hille Norden. Manuskriptforfatterne tog i forbindelse med skriveprocessen en inspirationstur til den tyske delstat Sachsen for at danne sig et billede af, hvilken landsby de gerne ville sende Mai til. Om seriens tilblivelse fortæller de til ZDF, at det især var vigtigt for dem, at Mai ikke ville blive taget imod på en alt for kærlig måde, men at landsbybeboerne i Vogtland havde en landsbyagtig og praktisk tilgang til hendes ankomst:

"Jeg nød virkelig, at vi kunne diskutere emner, der er alvorlige, vigtige og nogle gange smertefulde, men samtidig bevare den kærlige og lette tone", fortæller manuskriptforfatter Hille Norden. 

Om karakteren Mais personlige udvikling i miniserien fortæller Norden videre: "Jeg håber, at det [Mais historie, red.] ikke kun er et eksempel for seerne på, hvordan man lever sit liv modigt, stærkt, beslutsomt og klart, men at man også meget tydeligt viser: Du er ikke alene. Mai viser også, og jeg elsker hende for det, hvor svært det er at gøre 'det rigtige'".

Premiere d. 21. marts – både på flow og streaming

Miniserien 'Mandat til Mai' har premiere 21. marts kl. 20.15 på ZDF med danske undertekster. Hvis du går glip af serien på flow, kan du streame episoderne hos din tv-distributør efter endt udsendelse.