'Vores tid er nu' sæson 3

Den historiske serie i nye ideers tid.

Skrevet d. 24 oktober 2019 af Morten Rohde

’Vores tid er nu’ sæson 3 (2019): Sveriges svar på ’Krøniken’ er tilbage med en tredje sæson. Der opstår splid og intriger mellem karaktererne, som 60’erne og 70’ernes tidsånd sætter sit præg på Löwanderfamilien. Restauranten bliver forandret for altid.

Med over 2,5 millioner seere er ’Vores tid er nu’ den største nutidige svenske dramaserie, og herhjemme i Danmark fik sæsons første sæsoner stor opmærksomhed.

Plottet er fiktivt, men udviklingen i serien er inspireret af faktiske historiske begivenheder.

Serien vandt den svenske TV-pris Kristallen i 2018 som årets TV-drama, og Hedda Stjernstedt, der spiller Nina Löwander, vandt prisen for årets kvindelige skuespiller.
Få en opsummering på sæson 1 og 2, og læs, hvad du kan forvente i sæson 3.

Historien fra efterkrigstiden til sluttresserne

I første sæson starter serien ud i tiden netop efter Anden Verdenskrig, hvor familien Löwander driver en restaurant i Stockholm, mens soldater vender hjem og freden sænker sig i Europa.

I løbet af serien ser vi, hvordan søskendeflokken i familien er bunduenige om, hvordan restauranten skal drives, og vi ser samfundet udvikle sig i takt med familiestrukturen forandres.

Tidens musik og begivenheder er også til stede i serien, og i anden sæson kom både kvindekamp og rockmusik ind i den stockholmske restaurant.

Sæson 2 slutter i 1962, hvor Helga, familiens overhoved, dør, og der er uenighed og beskyldninger om testamentet, og hvem der retmæssigt skal overtage restauranten.

Vores tid er nu sæson 3, svt, historisk drama, svensk tvVores tid er nu. © SVT

Peter og hans kone Ester ødelægger Helgas testamente, da det foreskriver, at Nina skal drive restauranten videre.

Men det bliver Nina, der retmæssigt skal overtage, og den nye sæson kommer til at vise, hvordan hun vil føre stedet ind i en ny æra.

Nye tider og nye ideer

Sæson 3 starter seks år efter Helgas død, og vi er nu i 1968.

Nina ønsker at ændre på hele restaurantens grundlag. En spejlkugle i loftet og nye pladespillere skal tage restauranten ind i en ny tid.

Men Peter, der driver sin egen natklub med konen Ester, ser sig truet af Ninas nye klub, og det leder til en kamp om gæsterne mellem de to søskende.

Maggans karriere tilskyndes af vennen Britt Gahn, men både venskabet og kærligheden sættes på spil, da en gammel flamme dukker op.

Ninas nu voksne datter Christina får nye venner, og hun kommer med i venstreorienterede kredse og i en vennegruppe, der taler om ungdomsoprør og maoisme.

Vores tid er nu sæson 3, svt, historisk drama, svensk tvVores tid er nu. © SVT

Nina, der med sin nyåbnede natklub har hænderne fulde, får stukket et brev i hånden med en besked fra Christina.

Hun har sat sig på passagersædet i et folkevognsrugbrød, der kører igennem Stockholms gader, hvor graffitiskrift om USA’s involvering i vietnamkrigen fortæller om en ny tid, hvor der skal tages et opgør med det etablerede.

Det er ungdommens tid i sæson 3, og familien Löwander er som sædvanlig splittet mellem det, der er, og det, der skal komme.

 

’Vores tid er nu’ sæson 3 sendt 3019. NabolandsKanalerne er din tv-guide til store film og serier fra Danmarks nabolande og din guide til alt det bedste kultur, vores nabolande har at byde på.

drama lige nu