’We Got This’ – svensk konspirationskomedie

Dødalvorlige hændelser og en stor portion humor går hånd i hånd.

Skrevet d. 1 maj 2020 af Rikke Heegaard Steen

’We Got This’ - en komedieserie hvor konspirationsteorier om dødalvorlige hændelser og en stor portion humor går hånd og hånd. Manuskriptforfatteren spiller hovedrollen, og instruktøren er tidligere Oscarnomineret –’We Got This’ er både interessant og tosset.

Den tidligere svenske socialdemokratiske statsminister Olof Palme blev i 1986 beskudt og slået ihjel på åben gade midt i Stockholm, da han en sen aften var på vej hjem fra en biograftur med sin hustru.

Det efterfølgende opklaringsarbejde i sagen blev omfattende kritiseret, og det er netop det, der danner omdrejningspunkt i SVT’s nye konspirationsserie ’We Got This’.

Pengeproblemer og uopklaret mord

George English er amerikaner og bosat i Sverige. Han opdager pludselig, at han har en stor skattegæld, der snart skal betales af. Ved en fejltagelse får han oplysninger om, at der er 50 millioner svenske kroner på spil, til den der løser Palmemordet – mordet på den tidligere svenske statsminister Olof Palme.


© SVT/We Got This 

Med skattefar pustende i nakken og en hvor svært kan det være?-holdning, ser George en ende på sine pengeproblemer. Find morderen og få adgang til løsepenge – det virker nemt!

Sammen med en lidt uforudsigelig trio bestående af privatdetektiver, tidligere politibetjente og journalister igangsætter George derfor efterforskningen på det uopklarede mord.

Han er dog ikke opmærksom på de onde kræfter, der lurer i mørket, og som langt fra er parate til at møde George English og hans nyopstartede hold.

© SVT/We Got This 

Big Lebowski møder Palmemordet

Sådan blev seriens overordnede tema præsenteret for den internationale filmindustri på Series Mania-festivalen i Frankrig i 2018. Og det hev endda prisen for bedste pitch hjem.

Med varme, respekt og humor bliver vi taget med på en personlig rejse, hvor Sveriges største politiundersøgelse nogensinde danner fundamentet.

Samtalen om Palme

’We Got This’ er instrueret af Patrik Eklund, som var nomineret til en Oscar for sin korte komediefilm ’Istället för abrakadabra’ fra 2008.

”Vi er meget glade for samarbejdet med forfatteren Schiaffino Musarra og instruktøren Patrik Eklund, og vi håber, at denne serie både vil overraske og underholde vores publikum. Måske også fange et nyt publikum?” fortæller Anna Croneman, som er dramachef hos SVT.

© SVT/We Got This 

Schiff Musarra er ikke blot forfatteren bag serien, han spiller også hovedrollen som George English. Hans formål med serien er ikke en detaljeret udredning af efterforskningen af Palmemordet, men at genetablere en samtale - især for den yngre generation, der måske aldrig har hørt om Palmemordet eller om Olof Palme som person og politiker.

 

’We Got This’ sendt 2020. NabolandsKanalerne er din tv-guide til store film og serier fra Danmarks nabolande og din guide til alt det bedste kultur, vores nabolande har at byde på.

Svensk tv lige nu