Babylon Berlin sæson 4

Hagekors og vold, fest og farver, krise og eufori, Gereon og Charlotte – Babylon Berlin er tilbage med ny sæson!

Skrevet d. 6 juni 2023 af Mikkel Krebs Behnke

Charlotte Ritter og Gereon Rath er snart tilbage i bedste sendetid i ny sæson af den historiske dramaserie 'Babylon Berlin'.

Serien, der foregår i de brølende 1920'ere i Berlin, hvor kriminalitet og politik, sex og stoffer og frigørelse og ekstremisme går hånd i hånd. En tid og et sted, der var epicentret for politiske og sociale forandringer. Her bliver den unge detektiv Gereon Rath fanget i mørke konspirationer – og med sine egne indre dæmoner.

Har du været fan af de første sæsoner af den hæsblæsende tyske serie, så bliver du ikke skuffet i den nye sæson. For nu spidser det til i de tidlige 1930'ere, og fronterne er for alvor trukket op.

Weimarrepublikken (1919-1933) er på vej mod sit endeligt, og der er krise og turbulens i luften. Følelsen af eufori og en samtidig truende opløsning præger miljøet i Berlin, og den skrøbelige tilstand lader ikke til at kunne holde.

Hagekorsene bliver mere og mere synlige i gadebilledet, og de nazistiske bøller tyr oftere til vold for at fremme deres sag og tydeliggøre deres tilstedeværelse. Magtkampene er i gang både foran og bagved tæppet. Mens verden er i opbrud, fortsætter eskapismen fra krisetiderne under overfladen med de kulørte fester, der drukner i champagne og dans i farverige kjoler.

Charlotte Ritter til fest i 'Babylon'Berlin'Charlotte Ritter (Liva Lisa Fries) til fest i 'Babylon Berlin' @ARD

Nu kan den tyske tv-station ARD løfte sløret for, hvornår seriens 4. sæson sendes på kanalen. Der skal sættes kryds i kalenderen søndag den 1. oktober klokken 20.15, hvor vi igen skal følge livet i den berlinske krudttønde…

Sæson 4 er en rejse ind i mørket

Men hvad kan vi så forvente os af sæson 4?

Vi ved, at den ligesom de øvrige sæsoner er baseret på Volker Kutschers værker og i denne omgang hans bog 'Goldstein'. Det er Kutschers tredje og selvstændige bind om politimanden Gereon Rath.

Gereon Rath forsøger at opklare mysterier og konspirationer.Volker Kutschers hovedperson Gereon Rath spillet af Volker Bruch @ARD

I den nye sæson er det blevet 1931. Hverdagen er stadig nogenlunde normal og stabil, men den økonomiske krise spidser til, og nazisterne bliver stadig mere synlige i gadebilledet. Ikke mindst deres konstante vold mod jøder og kommunister. Gereon Rath er stadig lidt af en enspænder, der arbejder bedst alene. Han bliver sat til at overvåge Goldstein, en amerikansk jøde og gangster, der er ankommet til Berlin.

Amerikaneren er taget til Berlin for at finde en juvel stjålet fra hans far. Eftersøgningen fører ham fra hans jødiske slægtninge Scheunenviertel til Nyssen-familiens lejligheder. Men i den farlige underverden må man træde varsomt, og inden længe har amerikaneren startet en bandekrig, der fører til store ændringer i den kriminelle verdens strukturer.

Politiske og sociale spændinger i 'Babylon Berlin'Der er voldsomme politiske og sociale spændinger i den tyske dramaserie 'Babylon Berlin' @ARD

Gereon Rath får rigeligt at se til – med politisk uro, kriminalitet og ikke mindst sig selv. Langsomt indgår han en pagt med djævlen, og den gode Rath aner ikke, at denne pagt langsomt vil genoplive kampen mod hans egne indre dæmoner. Hvis du vil vide, hvad det handler om, må du se med. Rejsen ind i natten er kun lige begyndt.

Babylon Berlin sæson 4: Her kan du se den

Den nye sæson af ’Babylon Berlin’ sendes d. 1. oktober kl. 20.15 på ARD. 

Serien vil løbende blive tilgængelig som streaming hos flere tv-distributører, når de enkelte episoder har været sendt. Serien vil, efter sidste afsnit er sendt, ligge tilgængelig i streaminguniverser hos flere tv-udbydere i op til tre måneder.

Læs mere om at se nabolands-tv via digitale tjenester.

Tysk tv lige nu