Populært datingprogram med seniorer er tilbage

Med vilde eventyr og et farverigt persongalleri er jagten på den eneste ene sat ind.

søndage kl. 21.00 på SVT1 eller streaming

Se traileren

Date uden tøj på. Gift dig med en fremmed. Bliv forelsket på en øde ø. Datingeksperimenterne står i kø, og der bliver kun flere og flere af dem. Men i SVT's bud på et datingprogram, 'Hotel Romantik', piller de alle de vilde koncepter fra hinanden. Ideen er nemlig ganske enkel: 24 svenske singler, alle over 65 år, skal i ni dage date hinanden.

Se serien på flow eller via streaming

Du har adgang til serien med en tv-pakke hos en tv-distributør eller antenneforening. Se serien på flow eller via streaming hos din udbyder.

Sådan ser du nabolandskanaler

Modsat de fleste andre programmer af samme art bliver ingen sendt hjem eller stemt ud. Dog udpeges der hver aften et par, som må tilbringe natten sammen i et sommerhus i nærheden. Når de ni dage er omme, skal deltagerne vurdere, om de har fundet kærligheden eller ej.

Første sæson tog mildest talt svenskerne med storm, og flere af deltagerne er i dag gået hen og blevet kendte realitystjerner. Nu er SVT klar med en sæson 2!

24 singler på 65+ jagter kærligheden i en ny sæson af Hotel Romantik. ©SVT/Hotel Romantik

En DJ, en tandplejer og en lastbilchauffør

Igen i år er det komiker Kristina Petrushina og tv- og radiovært Erik Ekstrand, der har glæden af at agere værtspar og tour guides for hele flokken.

Dog byder sæson 2 på lidt andre småændringer. Feriestedet Davos i Schweiz, der var scenen for første sæson kurmageri, er nemlig erstattet af et slot på den solrige vestkyst i Portugal. Og så er antallet af medvirkende skåret fra 28 til 24 for at kunne have mere fokus på de enkelte, modige deltagere. Over 1500 personer havde håbefuldt søgt til årets Hotel Romantik, men blot 12 kvinder og 12 mænd kom igennem nåleøjet. Blandt de kærlighedssøgende seniorer er bl.a. en DJ, en tandplejer og en lastbilchauffør. Blandt deltagerne er også den kendte skuespiller og musiker Lotta Ramel.

Skuespiller og musiker Lotta Ramel er 65 år og bor i Stockholm. ©SVT/Hotel Romantik

Fordybelse og action

Grønne lysbriller og neon-ansigtssmykker. Umiddelbart lyder kombinationen mest som noget fra en ungdomsfest. Der er dog faktisk her tale om én af de aktiviteter, de kærestesøgende seniorer skal deltage i, nemlig den såkaldte Burning Man-fest. Festen, som afholdes på stranden, er inspireret af den amerikanske kulturfestival med samme navn og har fokus på fællesskab, selvudfoldelse og selvtillid. I løbet af sæsonen vil der også være aktiviteter som surfing, acroyoga og ATV-kørsel. Der bliver altså ikke mangel på hverken fordybelse eller action. Og med en sjat humor og en bunke selvironi oveni så lyder det som det perfekte setup til, at man kan få sig nogle uforglemmelige dage – og måske også en kæreste.

Komiker Kristina Petrushina og tv- og radiovært Erik Ekstrand er igen i år værter. ©SVT/Hotel Romantik

Finder de kærligheden? 

Vi forbinder sjældent tv-programmer om kærlighed og forelskelse med seniorer. Derimod er det som oftest medvirkende under 65 år, der dater uden tøj på, gifter sig med en fremmed og bliver forelsket på en øde ø. Men Hotel Romantik minder os i høj grad om, at det aldrig er for sent til kærlighed!

'Hotel Romantik' har premiere søndag d. 18. februar kl. 21.00 på SVT1. 

Hvis du går glip af serien på flow, kan du streame episoderne hos din tv-distributør efter endt udsendelse. 

Undersøg hos din tv-udbyder, om du har adgang til streaming. Læs mere om at se nabolandskanaler via streaming.