Schlagerbooom er tilbage!

Schlagerfans i hele Europa har ventet i to år – nu er ventetiden forbi.

Skrevet d. 11 oktober 2023 af Anna West Larsen

Se traileren:

Det bliver et sandt festfyrværkeri af en hyldest til schlagergenren, når Florian Silbereisen byder velkommen til årets tv-hitshow i Westfalenhalle i Dortmund.

De største tyske stjerner indtager scenen, og der bliver rig mulighed for at synge med på en lang række af de bedste schlagerhits.

Men inden vi tænder for fjernsynet og fester med, dykker vi ned i schlagermusikken. For hvad synes vi egentlig om genren? 

En genre, der delene vandene 

Schlagergenren er kendetegnet ved simple melodier, som man kan skråle med på i fællessang. Det er som regel ballader og kærlighedssange, der er sprudlende glade eller hjerteskærende sentimentale. Men selv med store følelser føles alvorens tyngde sjældent: Der skal skabes en stemning af bekymringsfrihed.

Vanen tro er sangeren Florian Silberreisen vært. @ARD

Schlagermusik er dog en genre, der deler vandene. Mange elsker at hade den. Den er for triviel og for sukkersød, lyder kritikken ofte.

Resultatet af kritikken har været, at etablerede medier, musikmagasiner og radiostationer i høj grad er gået i store buer uden om musikken, der af mange, især unge, betragtes som "ucool" og derfor irrelevant og uaktuel, uagtet at den falder i manges smag og har enorme fangrupper.

Rekorder på hitlisterne

På trods af den store modstand, har schlager inden for de sidste par årtier oplevet noget af en genopblomstring. Schlagermusikken stryger ofte helt til tops på hitlisterne og bliver der gerne meget længe. Eksempelvis lå schlagersangerinden Andrea Bergs greatest hits-opsamling i over 7 år på den tyske hitliste og vippede dermed Pink Floyd og Beatles af pinden som de kunstnere, der havde ligget der længst.

Samtidig kan de største schlagerartister fylde stadions med kapaciteter på over 60.000 mennesker på rekordtid. 

Se med på ARD

Tænd for fjernsynet og vær med til et uforglemmeligt musikalsk eventyr lørdag den 21. oktober kl. 20.15 på ARD.

Dette er et Schlagerbooom-show, du ikke må gå glip af!