Ærede dommer

I ny miniserie står en stjernerække af skuespillere side om side i et universelt plot om loven, der må vige for familiebåndet. Se den på ARD eller stream den hos din tv-udbyder.

Skrevet d. 4 april 2022 af Morten Rohde

Serierne ‘Homeland’, ‘Bad Banks’, ‘Better Call Saul’, og ‘Freud’ har alle det til fælles, at de har succesfulde tyske skuespillere på rollelisten.

Denne perlerække af tyske skuespillere, der alle har priser og internationale roller i ryggen, vil inden længe være at finde på en og samme rolleliste, når ARD’s nye thriller ’Ærede dommer’ får premiere.

Sådan ser du serien

Med en dansk tv-pakke har du adgang til ARD og mange flere nabolandskanaler med danske undertekster

Hvordan ser jeg nabolands-tv?

Sebastian Koch (’Homeland’, ’Rosens navn’) spiller i hovedrollen over for blandt andet Tobias Moretti (Das Haus, Bad Banks), Paula Beer (’Bad Banks’, ’Undine) og Rainer Bock (’ZERV’, ’Beter Call Saul’, ’Freud’).

Serien, der er en tysk version af den israelske ’Kvodo’ behandler det universelle emne om blodets tykke bånd, der kan få selv den mest retskafne borger til at gå på kant med loven.

Tobias Moretti i ny ARD-krimiserie Ærede dommer. Tysk tvTobias Moretti i 'Ærede dommer'. © ARD

Når familien er vigtigere end loven

I ’Ærede dommer’ kommer den pligtopfyldende og dedikerede dommer Michael Jakobi over for et spørgsmål om moral og etik, som han ikke kan se løst via sin sædvanlige retspligtige maner.

Telefonen ringer, og i røret er hans søn Julian, der har bragt sig selv på kant med loven – og mere end det.

Julian har selvforskyldt bragt sig i en bilulykke. Han er torpederet ind i en motorcyklist, og i stedet for at tage konsekvensen af sine handlinger er Julian flygtet fra ulykkesscenen.

Motorcyklisten, der ender i koma efter ulykken, skal vise sig at være ingen ringere end sønnen til mafiabossen Radan Sailovic. En storkriminel mand, som Jacobi selv var med til at spærre inde for år tilbage.

Den retskafne Jakobi kan ikke denne gang lade retten afgøre sine handlinger, og i forsøget på at hjælpe sin søn har han snart udløst en lavine af løgne, manipulation og vold.

En elektrificerende genfortælling om blodets bånd

’Ærede dommer’ er instrueret af David Nawrath, der blandt står bag den prisvindende film ’Atlas’ fra 2018, hvor også bl.a. Rainer Bock var at finde på rollelisten.

Jeg blev elektrisk med det samme og gik spontant med til at tage imod rollen – Sebastian Bach i interview med ARD om sin hovedrolle i 'Ærede dommer'

Med ’Ærede dommer’ har Nawrath skabt en tysk genfortolkning af den originalt israelske fortælling om familiebåndets styrke.

Den seksdelte serie med manuskript af Nawrath og David Marian fik da også hovedrolleindehaveren Sebastian Bach til takke ja til rollen efter blot en kort telefonsamtale med producent Al Munteanu, har skuespilleren udtalt til ARD.

Se krimiserien 'Ærede dommer' på ARD

’Ærede dommer’ har premiere lørdag d. 9. april kl. 20.15, hvor episode 1-4 bliver sendt. Episode 5-6, og seriens afslutning, bliver sendt søndag d. 10. kl. 20.15

Flere tv-udbydere tilbyder også catch up-funktioner, så du kan se eller gense serien, når du vil, og enkelte tilbyder serien i streaminguniverser i op til tre måneder efter sidste afsnit er løbet over skærmen.

Tysk tv lige nu