Doktor Ballouz sæson 2

I sæson 2 af ZDF's populære dramaserie om hverdagens helt, overlægen Ballouz, spirer kærligheden frem på hospitalet. Men kan man være læge og menneske på samme tid?

Skrevet d. 12 april 2022 af Morten Rohde

En mor til tre ankommer til konsultation med adskillige forskelligartede symptomer. Hun har været hos utallige læger, men alle har forsikret hende om, at hendes fysik er i skønneste orden.

Til konsultationen mener en læge derfor, at symptomerne må have mentale årsager, mens en anden holder fast i, at man bør fortsætte undersøgelserne og ikke afskrive fysiologien, bare fordi man ikke kan finde en umiddelbar sammenhæng i patientens beskrivelser.

Patient i sæson 2 af ZDF-serien Doktor BallouzKan Doreens symptomer spores til noget fysisk? © ZDF/Doktor Ballouz

’Doktor Ballouz’ er dramaserien, der portrætterer de menneskelige problemstillinger, som både læger og patienter står over for hver dag.

Sagen om moren Doreens tilsyneladende årsagsløse symptomer er blot en af mange dilemmaer, som Uckermark-hospitalets personale anført af overlæge Doktor Ballouz må kæmpe med i denne anden sæson.

Sådan ser du serien

Med en dansk tv-pakke har du adgang til ZDF og mange flere nabolandskanaler med danske undertekster

Hvordan ser jeg nabolands-tv?

En sæson, hvor vi kommer endnu nærmere enkemanden Ballouz og hans personale i deres dagligdag, der er fyldt af lige dele private hovedbrud og lægefaglige hovedpiner.

At være både fagperson og menneske

For seriens første sæson havde produktionsholdet et ønske om at turde iscenesætte følelser på en ægte og assertiv maner.

Fortællingen om lægen Ballouz lagde da også ud med historien om hans kones død, og hvordan konstante påmindelser om smerte og afsavn kunne gøre det svært at være enkemand og overlæge på samme tid.

I denne anden sæson fortsætter plottet i samme spor, men nu er det en Ballouz, der er klar til at møde verden igen, som vi får se allerede fra første afsnit.

Merab Ninidze i anden sæson af ZDF-serien Doktor BallouzMerab Ninidze i rollen som Doktor Ballouz. ©ZDF/Doktor Ballouz

Her møder Ballouz nemlig en kollega, der atter giver ham mod på at finde kærligheden og en at dele livet med – noget, som hovedrolleindehaver Merab Ninidze selv lidt poetisk synes at hinte til i et interview med ARD om det at være tilbage i rollen og tilbage i Uckermark i det østlige Tyskland.

Det var skønt at filme der igen. Det føles lidt som at finde sin gamle flamme og stadig have følelser – hovedrolleindehaver Merab Ninidze Til ARD

Sideløbende finder han og de andre læger sig stadig hver dag over for nye udfordringer, der kan kræve både kølig faglighed og et hjerte på det helt rette sted, når opgaverne kræver mere, end hvad man lærer på medicinstudiet.

I første episode må Ballouz bl.a. hjælpe den aldrende Rosa til at affinde sig med tanken om, at hendes skulderproblemer kan betyde, at hun må opgive sit livsværk, kroen, hun forpagter.

Samtidig spirer følelser frem mellem lægerne Mark og Barbara.

Men Barbara kan ikke få sig selv til at forene det professionelle og det private liv. Indtil en selvmordstruet ung mand bliver bragt til hospitalet og sætter tankerne i gang hos Barbara.

Se 'Doktor Ballouz' sæson 2 på ZDF

Du kan se sæson 2 af 'Doktor Ballouz' på ZDF torsdage kl. 20.15 fra d. 21. april.

Husk, at flere tv-distributører tilbyder catch up-funktioner, så du kan se eller gense et eller flere afsnit, når det passer dig.

Hele serien bliver tilgængelig i streaminguniverser hos enkelte udbydere efter endt livesending. Allerede nu kan du se eller gense sæson 1.

Nabolands-tv lige nu