Hærget elitesoldat og en mors mystiske forsvinden

Ny dramaserie: En elitesoldat må rejse hjem, da hendes søster på mystisk vis forsvinder. 

Skrevet d. 20 december 2022 af Anna West Larsen

Se traileren: Neuland. Premiere 27. dec kl. 22.15

Den enlige mor Alexandra Brandt forsvinder sporløst og efterlader sig to børn. Hendes søster Karen må derfor forlade posten som elitesoldat i Mali og rejse hjem for at tage sig af sine to niecer.

I ZDF’s nye spændingsfyldte dramaserie 'Neuland' følger vi Karen, der som et rumvæsen fra en anden planet lander i byen Sünnfleth. Der er imidlertid ingen, der ved, at Karen har et alvorligt traume i bagagen efter hendes oplevelser i Afghanistan. Mens hun kæmper med sin egen fortid og sit alkohol- og stofmisbrug, forsøger hun at være der for sine to niecer.


Karen lander i lufthavnen uvidende om, hvad der venter hende i hjembyen. ©ZDF/Neuland

Serien udspiller sig i den idylliske forstad til Hamborg, Sünnfleth, hvor alle har det godt. De rige med deres moderne villaer og maleriske haver, og de mindre velhavende i hyggelige små lejligheder. Børnene går i en velfungerende folkeskole og forældrene samles i et forældreråd for at gøre deres – og deres børns – verden til et endnu bedre sted.

Men der skal ikke graves dybt i den glatte overflade for at opdage, at den lille by ikke er, hvad den giver sig ud for at være.

Frygten under overfladen

I dramaserien får vi et kig bag facaden hos de velfungerende familier i den lille forstadsby. Boghandleren kæmper for at overleve, politibetjentene ser den anden vej, hver gang en forbrydelse finder sted, og overalt i byen viser det sig, at frygten lurer lige under overfladen.

Da Alexandra, der er alene med de to piger, Lea og Zoe, forsvinder på mystisk vis, og et udbrud af vold blandt byens skolebørn tager til, sætter det gang i en lavine af udfordringer i den lille by. De voksne begynder i ren og skær desperation og frygt at lyve og får gjort en uskyldig flygtningedreng til syndebuk.

Selvom de selv er i chok over Alexandras forsvinden, prøver Alexandras bedste venner, Sarah og Marie, at støtte Karen og pigerne. Samtidig lever alle i et håb om, at Alexandra stadig lever og vil vende tilbage.


Sarah og Marie hjælper Karen og følger hende til et uformelt møde med politibetjent Habech. ©ZDF/Neuland

Konflikterne eskalerer

Midt i konfliktoptrapningen øges presset på Karen. Hun forsøger at tage sig af sine to niecer, men må se sit eget traume i øjnene og prøve at håndtere sin posttraumatiske stresstilstand. Hun føler sig utilpas i sin gamle hjemby, og møderne med folk fra fortiden åbner op for gamle sår.


Frygten for at deres mor måske aldrig vender hjem, slider Lea og Zoe mere og mere op. ©ZDF/Neuland

Karen beslutter at blive hos Zoe og Lea og ansøger om værgemål. For at have en chance mod pigernes far skal hun dog holde sig ædru. Da hun bliver fuld efter blot én dag uden alkohol, står den sympatiske Christian Grawert pludselig ved hendes side. Han er medejer af boghandlen og hemmelig elsker og senere livspartner til Karen og Alexandras far. Selvom Karen i starten nærer en stor mistillid til ham, kan de to for første gang tale om fortidens sår og komme tættere ind på hinanden.

Mens spændingerne i de små familier intensiveres, løses det tragiske mysterium om Alexandras forsvinden. Men en stor løgn lever videre…

Se med på ZDF

Du kan nu streame 'Neuland'

Husk at flere tv-distributører tilbyder onlinestreaming eller catch up-tjenester, så du kan se serien, når det passer dig.

Læs mere

Læn dig tilbage i sofaen og nyd den spændingsfyldte miniserie i seks dele på ZDF eller stream den, når det passer dig. Afsnit 1-3 vises den 27. december fra kl. 22.15 og afsnit 4-6 vises den 28. december ligeledes fra kl. 22.15. Alle afsnit vises med danske undertekster.

Serien er skabt af den kreative producer og manuskriptforfatter Orkun Ertener og er instrueret af Jens Wischnewski. Blandt de kvindelige hovedroller i serien er Inka Birkenfeld og Franziska Hartmannm.