Lykkejægerne på ARD

I ny serie bliver forholdet mellem lykke og rigdom sat på spidsen. Plottet er gennemtænkt og nyskabende, og resultatet er et enormt komisk potentiale.

Skrevet d. 21 april 2022 af Morten Rohde

Firat, Ines og Jasper – helt og aldeles velfungerende voksne mennesker – er de tre lykkejægere, der spiller om en million Euro. Den gavmilde giver er Gottlieb Herzinger.

Da en rød ballon med et kald om hjælp, skrevet af Ines’ børn og adresseret julemanden, en dag lander i Herzingers have, beslutter den aldrende rigmand at gøre noget godt og meningsfuldt med sine penge.

Han giver Firat, Ines og Jasper et fristende tilbud: Hvis I forsøger – bare forsøger – at blive gladere i et år, får I hver en million Euro i hånden.

Katharina Schüttler, Eko Fresh og Manuel Rubey  i komedieserien 'Lykkejægerne', Die Glücksspieler på ARDInes, Firat og Jasper får et tilbud om at blive både lykkelige og rige. © ARD/Lykkejægerne

Der er dog tre betingelser: Fortæl ingen om spillet, hold hele året ud, og mød hinanden en gang om ugen og tal om, hvordan det går med forsøget på at blive gladere.

Alle tre accepterer tilbuddet. For de skal jo ikke andet end at forsøge at finde glæden. Og så kan intet gå galt. Eller kan det?

Jagten på lykken, der bliver til jagten efter pengene

’Lykkejægerne’ er ARD’s nye miniserie bygget op om det næsten naturgivne problem med jagten efter lykken, der for de fleste af os ofte ender med at blive jagten efter penge.

For Ines drejer verden sig om hendes job som succesfuld advokat på fuld tid. På hjemmefronten har hun efterhånden mistet forbindelsen til sine børn og sin mand, Max, som forsøger at gøre sig inden for musikken.

Katharina Schüttler som Ines i komedieserien 'Lykkejægerne', Die Glücksspieler på ARDInes har succes i sin advokatkarriere. Men bliver man lykkelig af det? © ARD/Lykkejægerne

Så hvordan skal hun forsøge at blive lykkelig? Er det lykke at tage imod hendes chefs jobtilbud om at blive partner i advokatkontoret i Bruxelles?

For den selvstændige Firat handler glæden måske om at finde tilbage til sin kone – og at stoppe den længerevarende affære med kvinden Unger fra byforvaltningen.

Men når selvsamme affære har været hans billet til lukrative kontrakter til hans firma, hvad er så egentlig den lykkelige vej at tage?

Branko Samarovski i ARD's nye dramaserie 'Lykkejægerne', Die GlücksspielerInes, Firat og Jasper ved ikke, at Herzinger følger med i deres ugentlige møder via et webcam. © ARD/Lykkejægerne

For Jasper, der midt under eksperimentet mister sit job, dæmrer det hurtigt, at vejen til lykke skal findes hos hans stumme søn Ron.

For da en hund en dag opsøger Ron, og Ron formår at sige sit første ord nogensinde, øjner Jasper en chance for at købe sig et sprog til sin søn.

Han tilbyder en million Euro for hunden til ejeren, en kvinde fra byforvaltningen ved navn Unger.

Manuel Rubey i komedieserien 'Lykkejægerne', Die Glücksspieler på ARDJaspers vej til lykken og Euromillionen bliver mere end almindeligt krævende. © ARD/Lykkejægerne

Af kendte ansigter finder man den prisvindende Katharina Schüttler (Greta i ’Vores mødre, vores fædre’) i rollen som den fremfarende advokat Ines.

Naturligvis kan man ikke snyde folk på en så udspekuleret måde. Eller kan man? Intet ender forventet. Vi er komplekse, vi er selvmodsigende væsner, og vi er det bedste komediemateriale – Instruktør og med-manuskriptforfatter Michael Hofmann

Ved siden af hende er Branko Samarovski i rollen som rigmanden Herzinger og Manuel Rubey som Jasper, der sammen med den lidt mere grønne skuespiller Eko Fresh i rollen som Firat udgør ensemblet i et plot, hvis komik toner frem af de åbenlyse konflikter i miniseriens centrale dilemma:

Hvordan bliver man egentlig glad?

Se 'Lykkejægerne' på ARD

’Lykkejægerne’ har premiere onsdag d. 27. april kl. 20.15 på ARD og sendes i dobbeltafsnit over tre onsdage.

Husk, at flere tv-udbydere tilbyder catch up-løsninger, så du kan se de enkelte afsnit, når det passer dig.

’Lykkejægerne’ bliver ligeledes tilgængelig som streaming hos enkelte tv-udbydere, så du kan se hele serien i op til tre måneder efter sidste afsnit.

Tysk tv lige nu