Ny stjernespækket dramasatsning på SVT

I krimiserien ’Hændelser ved vand’ går der 18 år efter et teltdrab, før nogen begynder at ane sandheden.

Skrevet d. 5 januar 2023 af Anna West Larsen

Se traileren: Hændelser ved vand

Et dobbeltdrab på to turister langt oppe i bjergene i det nordlige Sverige, fletter fire tilfældige menneskers liv og skæbner sammen. Men der skal gå 18 år, før sandheden begynder at komme op til overfladen.

SVT sluttede året af med et brag af en komedie ’Langt om længe!’, og starter 2023 lige så stærkt ud med en stjernespækket krimidramaserie, der, lig med det danske vintervejr, trækker lange, mørke skygger efter sig.


Asta Kamma August, datter af Pernilla August og Bille August, har rollen som den unge Annie. © SVT/Hændelser ved vand

Serien ’Hændelser ved vand’ er baseret på Kerstin Ekmans internationale bestseller af samme navn fra 1993 og foran kameraet står en række stærke navne fra den svenske og danske film- og tv-branche. Rolf Lassgård, Pernilla August, Asta Kamma August og Magnus Krepper leverer endnu engang en pragtpræstation.

Frygt og hemmeligheder

Et drømmecast uden lige

Seriens skuespillere er bl.a. Rolf Lassgård (Efterforskningen), Pernilla August (Arvingerne, Efterforskningen), Asta Kamma August (Bedrag, Sygeplejeskolen) og Magnus Krepper (Dronningen, Margrete den første).

Krimidramaet fører os tilbage til en mild midsommeraften i begyndelsen af 70’erne, hvor den lyse nat kun er få timer lang. Her ankommer Annie med hendes seksårige datter Mia til det nordlige Sverige nær den lille by Svartvattnet. Da Annies kæreste Dan mod forventning ikke henter dem ved bussen, begiver de sig alene ud i skoven for at finde Stjärnberg-kollektivet, hvor de som familie skal starte et nyt liv midt i naturen.

På vej dertil – blandt moser og myg – finder Annie og hendes datter to blodige lig i et telt ved elvbredden. Da politiet forsøger at efterforske sagen, er lokalbefolkningen tavse

Da en mand, der forlod landsbyen den skæbnesvangre midsommernat, vender tilbage 18 år senere, sætter det gang i en kæde af begivenheder, der kaster lys over dobbeltmordet mange år tidligere. Der ligger stadig er mørk skygge over den lille landsby, og det viser sig, at flere af de lokale ikke taler helt sandt. Hvad skete der egentlig den midsommernat i det lille isolerede samfund?


Annie og hendes datter Mia bliver budt velkommen til kollektivet af den karismatiske Petrus (Magnus Krepper). © SVT/Hændelser ved vand

En satsning

Kriminalromanen ’Hændelser ved vand’ blev Kerstin Ekmans internationale gennembrud. Hun blev belønnet for sit værk med Augustprisen i 1993, den svenske Deckarakademins pris i 1993 og Nordisk Råds pris i 1994. Nu er den gribende fortælling blevet til en stjernespækket tv-serie.

"At tage en ikonisk historie som ’Hændelser ved vand’ indebærer altid en stor risiko” fortæller SVT’s dramachef, Anna Cronemann, i en pressemeddelelse. Men med de mange dygtige kræfter involveret i seriens produktion, var hun aldrig i tvivl om, at serien ville blive noget helt særligt. Og nu kan seerne snart se med, og bedømme selv.


Pernilla August spiller rollen som den ældre udgave af Annie © SVT/Hændelser ved vand

Se med på SVT1

Det første afsnit af den seksdelte serie vises søndag d. 15. januar kl. 21.00 på SVT1.

Du kan holde dig opdateret om de næste afsnit af serien i tv-guiden her. Alle afsnit bliver vist med danske undertekster.

Husk at flere tv-distributører tilbyder onlinestreaming eller catch up-tjenester, så du kan se serien, når det passer dig.

Svensk tv lige nu