Publikumssuccessen 'Vores vidunderlige år' er tilbage

Ny sæson af dramaserien om familien Wolf udspiller sig i de revolutionerende 1960’ere.

Skrevet d. 9 marts 2023 af Astrid Bugge

Den tyske hitserie 'Vores vidunderlige år', der foregår i efterkrigstidens konfliktfyldte tid, vender nu tilbage med en anden sæson, som udspiller sig i de revolutionerende 1960'ere.

Seriens første sæson var en af ARD's største fiktionssuccesser i 2020, og for de mange begejstrede fans fortsætter fortællingen om familien Wolf og deres Metalværksfabrik endelig.

Hidtil har vi fulgt familien gennem 1940'erne og 50'erne, men nu er vi nået til 1967, og tidsånden er splittet mellem benhård kapitalisme og revolution.

Familiens matriark, Christel Wolf, spillet af Katja Riemann, leder stadig familievirksomheden Vereinigte Metallwerke Altena med hård hånd.

Det var kun med nød og næppe og ikke mindst rigelige mængder is i maven, at Fru Wolf formåede at redde virksomheden fra konkurs, da hendes mand tog sit eget liv. Det gjorde han i forlængelse af, at det kom frem, at han havde indvilliget i at samarbejde med nazisterne under krigen, som eneste udvej for at sikre fabrikken og de mange arbejdspladsers overlevelse.

ARDKun den voksne datter Margot Böcker (Anna Maria Mühe) kan Christel tænkte på med ro i sjælen. Margot arbejder som personalechef i Metalværket. © ARD / Vores vidunderlige år.

I et forsøg på at fremtidssikre fabrikken fremstilles der nu mønter på vegne af staten, som så til gengæld betaler halvdelen af værkets lønninger og derved sikrer arbejdspladser.

Det lykkedes altså Christel at genopbygge fabrikken og derved blive en del af det økonomiske mirakel, der gjorde Tyskland beundret af hele verden i årene efter krigen.

Personlig frihed frem for familiære forpligtelser

Men tiden står som bekendt ikke stille. Nye udfordringer skal ramme familien Wolf. Christel kæmper på ny for at bevare freden og holde sammen på de tre døtre, der nu selv har børn på grænsen til voksenlivet.

Den nye generation er vokset op i løbet af 1960'erne, og de vil have svar på de spørgsmål, der har stået ubesvarede siden krigen – for er det overhovedet muligt at fortsætte det ubekymrede liv efter de mest forfærdelige forbrydelser, og hvem er i sidste ende ansvarlige?

På fabrikken bliver den aldrende Christel mere og mere klar over, at tiden i høj grad er inde til at finde den person, der kan lede fabrikken efter hende.

Og her træder det 19-årige barnebarn Winfried, "Winne", ind og bliver en central del af fortællingen. Dog ikke på den måde, Christel havde forestillet sig. Bedst som hun havde udset sig Winne som den nye leder, begynder han at sætte spørgsmålstegn ved alt, hvad hans families formue og succes bygger på.

ARDBijan Bassiri, Winfried Wolf og Gabriela Illias i anden sæson af 'Vores vidunderlige år'. © ARD / Vores vidunderlige år.

Samtidig vokser hans interesse for revolution og individets frihed, og han bliver en del af 68'er-ungdomsoprøret. Det sidste, han har planer om, er i hvert fald at overtage direktørposten for et kapitalistisk fabriksforetagende!

Splittet mellem to verdener

Selv synes Winne, at han er for sej til den lille trøstesløse by Atena. Han drømmer om at være Rudi Dutschke, men er kendt – og stemplet – af alle som arvingen til Wolf-værket. Derfor er han indbegrebet af efterkrigstidens kapitalistiske mirakel, et stempel og en byrde, som han aldrig kan slippe fri af, så længe han er i Atena.

For at lære sig selv at kende uden efternavnet Wolf er Winne derfor nød til at forlade Atena. Helst vil han til Berlin sammen med sin gode ven Bijan.

Men at rejse fra det hele er heller ikke nemt, for Winne er splittet mellem selvtilstrækkeligheden på den ene side og en pludselig ansvarsfølelse over for sine nærmeste på den anden side. Det bliver en identitetskonflikt om, hvem han i virkeligheden vil være?

ARDGenerationskonflikten bliver særligt udtalt mellem Christel Wolf (Katja Riemann) og barnebarnet Winfried Wolf (Damian Hardung) i anden sæson af 'Vores vidunderlige år'. © ARD / Vores vidunderlige år.

Det er – blandt meget andet – denne generationskonflikt mellem forældre/bedsteforældrenes verden og de unge (børn)s verden, der er i fokus på vedkommende og rørende vis i den nye sæson af 'Vores vidunderlige år'. For der er bestemt tale om, at anden sæson også foregår i nogle vidunderlige år, om end det er nogle meget nye vidunderlige år.

'Vores vidunderlige år' hos flere tv-distributører

De første to afsnit af 'Vores vidunderlige år' sæson II kan ses på ARD den 11. marts kl. 20.15. De følgende afsnit vises de næste to onsdage den 15. og 22. marts, ligeledes kl. 20.15 på ARD.

Når alle afsnit har været sendt, kan sæsonen streames i sin fulde længde hos tv-distributører, der tilbyder streaming af nabolandsudsendelser, i op til 90 dage.

Undersøg hos din distributør, om du har adgang.

Læs mere om streaming og adgang til nabolands-tv.

Tysk tv lige nu

Med danske undertekster