Tynde blå linje sæson 2

Betjente uden hjerter? - Det kriminelle Malmø danner bagtæppe for en fortælling om det fejlbarlige menneske i uniform.

Skrevet d. 9 september 2022 af Morten Rohde

Vi har taget en snak med en af hovedrollerne i serien og manuskriptforfatter Cilla Jackert om sæson 2 af 'Tynde blå linje'.

”I betjente, har I nogen at elske? Det må jo være vigtigt selv for jer”.

En ældre, dement mand er klatret op på en afsats foran plejehjemmet, hvor han bor, i en søgen efter sin afdøde kone, og efter de to betjente Sara og Leah tålmodigt har fået hjulpet ham ned, når de kun at studse over det spørgsmål, han stiller dem, før næste opgave kalder. Omsorgsfyldt arbejde, en lykkelig slutning, videre.

Tynde blå linje sæson 2

Søndage fra 18. sep kl. 21.00 på SVT1 | On demand hos flere tv-udbydere.

Klip til næste scene og betjenten Magnus, der henvender sig til et kyssende ungt par for blot at modtage en hånende afvisning af hans autoritet.

"Bara för att du inte får nåt fitta...”

Allerede fra de første sager, som betjentene bliver kaldt ud til i anden sæson af SVT's ’Tynde blå linje’, lægges kimen til det tema, som dramaserien har haft så meget succes med at belyse: Hvordan en betjent ser ud bag den uniform, der ganske vist kan tages af, men ikke beskytter mod det, der sker inden i mennesket: hjertet, der slår, og sindet, der elsker.

Sara og Leah (Amanda Jansson og Gizem Erdogan) i tynde blå linje 2022Amanda Jansson og Gizem Erdogan i rollerne som Sara og Leah under en politiaktion. © SVT/Tynde blå linje

Et tema, der gjorde første sæson af den Malmøbaserede fiktionsserie utroligt populær både i hjemlandet og i nabolandene, og som nu får mere tid i æteren med en ny sæson dramatiske scener, der behandler alt fra dødsbrande over vaccinedemonstrationer til venstreradikalt had mod politiet.

Hvorfor se et svensk politidrama?

Malmø har ikke forandret sig synderligt, siden første sæson af ’Tynde blå linje’ kom ud i 2021, og er stadig en svensk storby med, hvad der hører med af kriminalitet, sociale problemer og manglende respekt for politiet.

Den skånske metropol er derved ikke blot et stykke land, som mange vil genkende fra de senere års nyheder om eksplosioner og bandevold, men også et fortsat fremragende bagtæppe til den fortælling om menneskeøjnene, der kigger ud gennem facaden af en betjent, som de fleste af os måske har det med at glemme, blot er et ydre virke.

For jo, både Magnus, Sara og Leah kæmper faktisk med kærligheden i privatlivet, som det senere skal vise sig, men ingen af dem kan af den grund lade indre følelser diktere, hvordan de skal udføre deres arbejde som betjente.

Trænet er de til høflige henvisninger, til køligt overblik og til altid at være den, der har styr på situationen – noget, der naturligvis ikke altid lykkes helt godt for betjentene, der sideløbende gennemgår samme problemer i privaten, irritationer og forelskelser, som alle vi andre gør.

Om sæson 2: Politifri zone og professional kærlighed

Hvor betjentene i første sæson stod på mål for både voldtægtssager, efterskælvet af et terrorangreb og stærkt kritiserede visitationszoner, står det ikke meget lettere til i anden sæson.

En større brand opstår i Malmø, og da omstændighederne kalder på både politiindsatser og politiske konsekvenser, står betjentene over for en svær opgave.
Hændelsen falder nemlig sammen med, at en hel del nye ansigter har tilsluttet sig politistyrken, og de eksisterende dynamikker udfordres.

Magnus og Sara, der i slutningen af sidste sæson bevægede sig mod at blive mere end blot kollegaer, kæmper med at finde den rette balance mellem arbejdsliv og privatliv. Det samme gælder for politilederen Jesse, der i første sæson kæmpede med sin rolle som nyskilt mand, men som i den nye sæson finder sig en lille favorit blandt de nye ansigter på stationen.

Gizem Erdogan, Leah, i SVT-dramaserien Tynde blå linje 2022Betjenten Leah spillet af Gizem Erdogan i et besat hus. © SVT/Tynde blå linje

Samtidig vender Leah tilbage efter en sygeorlov, men må hurtigt sande, at hun stadig har svært ved politiarbejdets brutale virkelighed. Ved siden af kæmper hun nu også med en skræntende økonomi og får snart sit at se til, da hun støder ind i sin følelsesmæssigt distancerede mor.

Nå ja, og så er der det med politiarbejdet, der i anden sæson indebærer et møde med et radikalt autonomt miljø, som har oprettet en politifri stat i staten, en antivaccinedemonstration, der er ved at komme ud af kontrol, og en gruppe dyreaktivister, der terroriserer en svinebonde.

Akkurat som første sæson er de otte nye afsnit actionpakket politiarbejde, der nødvendigvis brydes op af de fortællinger, som betjentene hver især bærer rundt på.

Se Tynde blå linje sæson 2 i september 2022

Få hele den nye, actionprægede sæson på SVT1 fra 18. september kl. 21.00 og otte søndage frem.

Husk, at serien også er tilgængelig on demand og som streaming hos flere tv-udbydere, når hvert enkelt afsnit har været at finde på flow.

Se forsiden for andre store nabolandsprogrammer lige nu, og find andre aktuelle svenske tv-udsendelser lige nedenfor.

Svensk tv lige nu