Terra X

Terra X: Faszination Erde - mit Dirk Steffens: Europas wilder Westen - die Iberi |

Oplev den iberiske halvøs utæmmede landskaber, når ARD drager på eventyr på ryggen af en hest.

Danske undertekster

Øv - Programmet har været sendt
Følg os på Facebook og få det hele med.

Programbeskrivelse

'Terra X'. Dokumentar. Tyskland 2022.
Søndag aften kl. 19.30 på ARD.

Den erfarne journalist og programvært Dirk Steffensen begiver sig ud på den iberiske halvøs utæmmede landskaber. Stejle kløfter, vidstrakte prærier og barske ørkenområder. Regionen i den yderste vestlige del af det europæiske kontinent indeholder fascinerende kontraster. Fra de skovklædte bjergkæder i nord til de barske og golde, tørre egne i syd.

Spanien og Portugal har et retmæssigt ry for at være ”Europas vilde vesten”, og på ryggen af en hest ridder Steffens igennem landskaber, der er en spaghettiwestern værdig. Her bor der bl.a. deltidscowboys, de såkaldte Yegüerizos, som driver mere end 1000 vilde hopper og føl gennem den vestlige by El Rocio en gang om året i nationalparken Doñana.

Spaniens heste har en begivenhedsrig historie bag sig med tråde til Columbus og Amerika. For over 500 år siden fragtede den berømte opdagelsesrejsende Columbus en masse tamme heste til det amerikanske kontinent.

Bliv klogere på den smeltedigel af flora og fauna sammen med europæisk historie og kultur, når Steffens drager ud på eventyr i den europæiske vilde vesten.

Find alle aftenens aktuelle tv-programmer i tv-guiden.

RELATEREDE TV-TIPS