SVT2 i Danmark

På SVT2 finder du et væld af udsendelser, som er både underholdende og en lille smule mere end det. SVT2 sender et udvalg af deres programmer med danske undertekster, når du ser med fra Danmark.

I Sverige har kulturstoffet en vis vægt i public service-udbuddet, og derfor har man med kanalen SVT2 givet pladsen til et rigt udvalg af musik-, litteratur- og kunstprogrammer.

Sådan ser du SVT2

Har du adgang til tv-kanaler, har du med al sandsynlighed adgang til SVT2. Kanalen udbydes nemlig i langt de fleste tv-pakker – ofte ligger den højt oppe i kanalnumrene.

Derudover finder man på kanalen udsendelser om både natur, videnskab og uddannelse, og alt i alt finder du derfor en overordentlig mængde tv, der beriger både ånd og intellekt.

SVT2 er for de videnshungrende og de kulturinteresserede, men er også for friluftsmennesket og for arthouse-filmfans.

SVT2 om kunst og sandhed

På kanalen finder du ofte kulturprogrammer om kendte svenske kunstnere, artister og meningsdannere.

Det er programmer, hvor man tør dvæle ved den menneskelige oplevelse og tør tale om erfaring, fejltrin og personlige kampe.

Desmond Tutu i det svenske program Min sandhedDesmond Tutu i det svenske interviewprogram 'Min sandhed' © SVT

Portræt-, interview- og talkshowformaterne er bredt repræsenteret med bl.a. samtaleprogrammet 'Min sandhed' og litteraturdebatprogrammet 'Babel'.

Svensk tv lige nu

Find vores anbefalinger til svensk tv længere nede på siden, eller gå til forsiden, hvor du finder anbefalinger til alle nabolandskanaler med danske undertekster.

Tag mig til forsiden

Du finder både svenske såvel som dansk og internationale gæster i studiet til en snak om liv og levned. Bl.a. forfatterne Suzanne Brøgger og Hanne-Vibeke Holst har lagt vejen forbi litteraturprogrammet 'Babel'.

Sammen med en pæn række dokumentarfilm og kulturportrætter er kunsten og mennesket i samfundet derfor rigt repræsenteret.

Videnskab og friluftskunnen

Også programmer om historiske landvindinger, teknologiske udfordringer og innovative nyskabelser finder du på kanalen, bl.a. i form af vidensføljetonen 'Videnskabens verden'.

dokumentarprogrammet videnskabens verden på svt2Fokus på fremtidens mad. © SVT/Videnskabens verden

Ofte sendes også selvstændige vidensprogrammer om alt fra klima til integration, og sammen med også udsendelser som fiskeriprogrammet 'Fiskerliv' er der noget for både hjerne og hjerte.

Se svensk tv i Danmark: SVT2

Du har adgang til SVT2 via en tv-pakke hos en dansk tv-udbyder som fx YouSee, Waoo, Norlys, Allente, lokalantenneforeninger og flere andre. De danske undertekster udbydes hos langt størstedelen af de danske tv-distributører.

Flere tv-udbydere tilbyder også både web-tv, catch up og spol tilbage-funktioner, så du både kan se SVT2 live, næsten live og helt uafhængigt at sendeplanen.

Se hele SVT2's sendeflade for den kommende uge i tv-guiden, og find vores anbefalinger til hele denne uges svenske sendeflade herunder.

Svensk tv lige nu