NRK1 i Danmark

NRK1 er kanalen, der rummer lige dele provokerende serier og afmålte dokumentarprogrammer. Mange af dem sendes med danske undertekster, når du ser med fra Danmark.

Det har vist sig overordentligt givende at følge NRK's egenproducerede dramaserier de senere år. Den norske public service-kanal har nemlig hevet utallige priser hjem for sine tv-serier og har formået at være bannerfører for nyskabende og provokerende formater.

Sådan ser du NRK1

Har du adgang til tv-kanaler, har du med al sandsynlighed adgang til NRK1. Kanalen udbydes nemlig i langt de fleste tv-pakker – ofte ligger den højt oppe i kanalnumrene.

Primærkanalen NRK1 rummer dog meget mere end drama. Vores broderland i nord sætter nemlig også en ære i den mægtige natur og sine pragtige landskaber, og derfor er NRK1 også for både friluftsentusiaster og spændingsnarkomaner med sine natur- og overlevelsesprogrammer.

Simon J. Berger som Adam i NRK's dramserie ExitSimon J. Berger som Adam i NRK's prisvindende dramserie 'Exit'. © NRK

NRK fornyer dramagenren

NRK har formået at skabe en lang række dramaserier, som har været nyskabende, og som har tryllebundet ikke bare norske og danske seere, men også seere i hele den store verden.

Derfor er det værd at følge med i NRK’s program, der hvert år byder på nye dramaserier af vidt forskellig karakter.

'Exit', den provokerende serie om fire rige og amoralske mænd, blev velmodtaget af det internationale seriepublikum og skabte samtidig en lang række overskrifter i det ellers så rolige norske land.

Serien fulgte i kølvandet på det historiske drama 'Lykkeland' og tidligere end det den aldeles nyskabende ungdomsserie 'Skam', der blev en frontløber for starten af det 21. århundredes coming of age-serier.

NRK's ungdomsserie Skam sæson3Fra tredje sæson af NRK's ungdomsserie 'Skam'. © NRK

Flere nye, store NRK-serier er allerede godkendte og under produktion, og der går derfor næppe længe, før NRK igen ryster posen med dramakonventioner.

NRK viser det norske land og folk

Samtidig kan man dog stole på, at NRK holder fast i sine traditioner med både overlevelsesprogrammer, dokumentarer og slow-tv.

Sidstnævnte rummer alt fra togrejser og døgnvise fotoreportager fra Svalbard til indblik i menneskerne og livet i det store norske land med sine utallige fjelde og skovområder.

Jens i Canada, overlevelsesprogram på NRKOverlevelsesprogrammet 'Jens i Canada'. © NRK

Dokumentarerne på NRK behandler alt fra alkoholmisbrug blandt unge over alvorlige true crime-serier til under dynen-indblikke i pornoens verden – NRK er ikke bange for at stille ellers tabubelagte spørgsmål.

Norsk tv lige nu

Find vores anbefalinger til norsk tv længere nede på siden, eller gå til forsiden, hvor du finder anbefalinger til alle nabolandskanaler med danske undertekster.

Tag mig til forsiden

Til natur- og vildmarksfolket kører NRK flere klassiske koncepter med overlevelse i barske omgivelser, hvor bl.a. Lars Monsen og Jens Kvernmo har vist deres evner som Nordens survivor-mænd.

Se NRK1 i Danmark

Du har adgang til NRK1 via en tv-pakke hos en dansk tv-udbyder som fx YouSee, Waoo, Norlys, Allente, lokalantenneforeninger og flere andre. De danske undertekster udbydes hos langt størstedelen af de danske tv-distributører.

Indhold fra NRK1 kan streames efter endt udsendelse hos langt de fleste udbydere. Udvalgte tv-serier vil ligge tilgængeligt som streamingindhold i en længere periode efter oprindeligt udsendelsestidspunkt for de fleste tv-seere.

Se hele NRK1's sendeflade for den kommende uge i tv-guiden, og find vores anbefalinger til hele denne uges tyske sendeflade herunder.

Norsk tv lige nu