ZDF i Danmark

Tysklands public service-kanal ZDF sender hver dag film og serier, kærlighedsdramaer og dokumentariske analyser af krigen og historien – og en stor del af dem med danske undertekster.

Det er en ikke ubetydelig mængde drama-, krimi og dokumentarudsendelser, som vi danskere også kan få glæde af med ZDF's programflade.

Sådan ser du ZDF

Har du adgang til tv-kanaler, har du med al sandsynlighed adgang til ZDF. Kanalen udbydes nemlig i langt de fleste tv-pakker – ofte ligger den højt oppe i kanalnumrene.

Tag for eksempel ’Ku’damm’-serien, en af de senere års største dramaproduktioner på kanalen, som fortæller historien om tre unge kvinders kampe for selvstændighed i 50’erne og 60’ernes Berlin, hvor ligestillingen haltede, og alting fortsat så noget usikkert ud i det delte Tyskland.

poster for ZDF's Kudamm 63© ZDF/Ku'damm 63

Eller tag en anden dramaklassiker, den tysk-østrigske produktion ’Bjerglægen’, der følger lægen Martin Grubers liv og levned i det bjergrige Tyrol, og som ligeledes har trukket mange seere både i de tysktalende lande og herhjemme.

ZDF producerer hver uge nye film og serier, som er for både de melodramatiske og de kunstinteresserede. 

Krimier på ZDF

Krimistoffet på ZDF er ligeledes omfangsrigt og spænder fra lune føljetoner med hverdagens helte til serier og filmproduktioner med spydige efterforskere og kommissærer med sammensatte personligheder.

Tysk tv lige nu

Find vores anbefalinger til tysk tv længere nede på siden, eller gå til forsiden, hvor du finder anbefalinger til alle nabolandskanaler med danske undertekster.

Tag mig til forsiden

’Den gamle’ er kanalens klassiker, som siden 1977 har fulgt garvede efterforskere og deres arbejde i sporene på hårdkogte forbrydere og tragiske menneskeskæbner.

Ligeledes er ’Chefen’ med efterforsker Vera Lanz i spidsen værd at nævne for sin komplekse portrættering af forholdet mellem politiliv og privatliv.

Vera Lanz på et gerningsstedet i ZDF's Die Chefin, ChefenEfterforsker Vera Lanz. © ZDF/Chefen

Hvor ARD sender sine mange 20.15-krimier primært på torsdag- og søndagsaftener, har ZDF sine største krimier på skærmen kl. 20.15 på mestendels mandage, fredage og lørdage.

Men tjek tv-guiden uanset dagen – der er så godt som altid en krimi eller to at finde.

Dokumentarer på ZDF

Dokumentarudbuddet på ZDF er også værd at bide mærke i. Et plus, vi i Danmark kan nyde godt af, er det store produktionsapparat, som man som public service-organ for +80 millioner mennesker råder over.

Der bliver produceret nye dokumentarer til tysk tv hver eneste uge, og derfor kan du se med på ZDF, når f.eks. det velproducerede vidensprogram ’Terra X’ fortæller historier om fortidens store helte og om nutidens største udfordringer.

Stærke historiske rekonstruktioner og dybdegående samfundsanalyser finder du også i de ofte undertekstede programmer ’Historiske milepæle’ og 'ZDFzoom'.

ZDF-history: Tyske mænd i krigDu finder mange historiske dokumentarer på ZDF. © ZDF/ZDF-history: Tyske mænd i krig

Se ZDF i Danmark

Du har adgang til ZDF via en tv-pakke hos en dansk tv-udbyder som fx YouSee, Waoo, Norlys, Allente, lokalantenneforeninger og flere andre. De danske undertekster udbydes hos langt størstedelen af de danske tv-distributører.

Indhold fra ZDF kan streames efter endt udsendelse hos langt de fleste udbydere. Udvalgte tv-serier vil ligge tilgængeligt som streamingindhold i en længere periode efter oprindeligt udsendelsestidspunkt for de fleste tv-seere.

Se hele ZDF's sendeflade for den kommende uge i tv-guiden, og find vores anbefalinger til hele denne uges tyske sendeflade herunder.

Tysk tv lige nu