SVT1 i Danmark

På SVT1 finder du tv med stærke fortællinger om både Sverige, Norden og om verden, og mange af udsendelserne sendes med danske undertekster, når du ser med fra Danmark. SVT1 er for dig, der gerne vil udfordres.

På svenske SVT1 kan du hver dag finde adskillige velproducerede udsendelser, som ligner public service-tv, som du kender det herhjemmefra, men som også kan rumme fornyende verdensbilleder.

Sådan ser du SVT1

Har du adgang til tv-kanaler, har du med al sandsynlighed adgang til SVT1. Kanalen udbydes nemlig i langt de fleste tv-pakker – ofte ligger den højt oppe i kanalnumrene.

Det kommer til udtryk i et samfundssyn, der omfavner den store verden i Sverige og Sverige i den store verden, og i kulturstoffet, som har høj prioritet i svensk public service.

SVT er en tv-producent, der er værd at følge.

SVT-serien 'Tynde blå linje'Betjenten Magnus i SVT-serien 'Tynde blå linje'. © SVT

Stærke drama- og krimiserier

I særdeleshed SVT-DR-samproduktionen 'Broen' viste for mange danskere, hvad svenskerne kan med dramaserier, og siden da har adskillige SVT-produktioner taget turen over Øresund.

SVT formår at vise både de historiske og det nutidige Sverige med sine større dramaproduktioner.

Med Sverigeskrøniken 'Vores tid er nu', hvor Sofie Gråbøl fik en central rolle i anden sæson, blev det som altid tydeligt, hvordan svensk historie ofte lige så vel kan være skandinavisk såvel som dansk historie.

Sofie Gråbøl og Hedda Stiernstedt i SVT's dramaserie 'Vores tid er nu'Danske Sofie Gråbøl ved siden af svenske Hedda Stiernstedt i dramserien 'Vores tid er nu'. © SVT

Også samfundets nutidige problemstillinger er præsente i mange af SVT's produktioner, og bl.a. politiserien 'Tynde blå linje' italesætter problemstillingerne i moderne politiarbejde og nutidige samfundsstrukturer, som er lig dem, vi kender herhjemmefra.

For både krimi- og dramapublikummet er der masser at hente som dansk seer på SVT1.

Svensk tv lige nu

Find vores anbefalinger til svensk tv længere nede på siden, eller gå til forsiden, hvor du finder anbefalinger til alle nabolandskanaler med danske undertekster.

Tag mig til forsiden

Seriøs viden og alvorlige spørgsmål

Foruden fiktionen er svenskerne stærke i dokumentar- og kulturfeltet, og hver uge bringer SVT1 nye opdagelser og diskussionsoplæg i form af både føljetoner og eksklusive produktioner.

Hvad er skolens rolle i et moderne demokrati? Hvordan ville Sverige reagere på kriser og krig? Hvordan afspejler provokerende ny kunst og musik udviklingen i det vestlige samfund?

Programmet Samfundskollaps på SVT1Hvad sker der, hvis samfundet smuldrer? Det simulerede SVT1 med serien 'Samfundskollaps'. © SVT

Svenskerne er ikke bange for at tage kulturstoffet seriøst, og de er ikke bange for at sætte spørgsmålstegn ved egne privilegier og blinde punkter i det moderne svenske samfund.

Og så har de også en rig historie som nogle af de største popmusikskrivere i verden og nogle af de bedste computerspiludviklere. I Sverige er der masser af dokumentar- og kulturstof at tage af ved siden af en lyst til at forstå samfundet, vi lever i.

Derudover fylder både livsstil og underholdning også meget på den svenske flade, og med programmer om hus og have, livsstilsformer og arkitektur ved siden af shows og tossede quizprogrammer finder man masser af underholdning på SVT1.

haveprogrammet 'Dage i haven' på SVT1Der er masser af livsstils- og boligprogrammer på SVT1. Her er det haveprogrammet 'Dage i haven'. © SVT

Se SVT1 i Danmark

Du har adgang til SVT1 via en tv-pakke hos en dansk tv-udbyder som fx YouSee, Waoo, Norlys, Allente, lokalantenneforeninger og flere andre. De danske undertekster udbydes hos langt størstedelen af de danske tv-distributører.

Indhold fra SVT1 kan streames efter endt udsendelse hos langt de fleste udbydere. Udvalgte tv-serier vil ligge tilgængeligt som streamingindhold i en længere periode efter oprindeligt udsendelsestidspunkt for de fleste tv-seere.

Se hele SVT1's sendeflade for den kommende uge i tv-guiden, og find vores anbefalinger til hele denne uges tyske sendeflade herunder.

Svensk tv lige nu