PREMIERE

På tyk is over Grønland (1:3)

På tykk is - med drager over Grønland |

Norges Kronprins Haakon og seks kitere tager på en storslået og barsk ekspedition på tværs af Grønlands indlandsis.

Danske undertekster

Øv - Programmet har været sendt
Følg os på Facebook og få det hele med.

Programbeskrivelse

På tyk is over Grønland. Dokumentar. Norge 2023.
Afsnit 1. Søndag kl. 19.50 på NRK1.

I en kamp mod tiden skal den norske Kronprins Haakon og en ledsagende ekspedition krydse Grønlands indlandsis.

I NRK’s nye dokumentar kommer vi helt tæt på indlandsisen for at opleve og forstå klimaforskning og norsk polarhistorie. Med en længsel efter større indsigt i arktisk natur og fremtidens klima tager holdet tv-seerne med på en spændende formidlingsekspedition over Grønlands tykke isdække.

Se serien, når du vil

Flere tv-distributører tilbyder onlinestreaming eller catch up-tjenester. Undersøg, om dette gælder din distributør, hvis du vil se eller gense serien fra start til slut.

Ekspeditionsholdet startede turen fra Ilulissat med slæde og kite. Hver mand trak omkring 100 kilo over indlandsisen med mad, drager, soveposer og telte.

Ekspeditionen varede i alt i fire uger og er arrangeret af UiT Norges arktiske universitet, der forsker og underviser i polarområderne. Øget viden om den grønlandske indlandsis og stigende vandstande er afgørende for, at vi bedre kan forstå fremtidens klimaudvikling.

Kronprins Haakon, der har stor viden om polarområderne, var med på første halvdel af turen, på lige fod med ekspeditionens andre deltagere.

"Han mestrer forholdene godt, og hans deltagelse på en polarekspedition som denne vil sætte spor," fortæller ekspeditionsdeltager Vegard Ulvang med begejstring til NRK.

 

Find alle aftenens aktuelle tv-programmer i tv-guiden.

RELATEREDE TV-TIPS