PREMIERE

München '72

Tod und Spiele - München '72 |

Palæstinensiske terrorister angreb israelske sportsudøvere ved de olympiske lege i 1972, og en ny æra af terror begyndte.

Danske undertekster

Øv - Programmet har været sendt
Følg os på Facebook og få det hele med.

Programbeskrivelse

'München '72'. Dokudrama. Tyskland 2022.
Mandag aften kl. 20.15 på ARD.

I 2022 er det 50 år siden, at terrorangrebet fandt sted ved de olympiske lege i München.

Det var palæstinensiske terrorister, der angreb det israelske hold, og dermed havde en hændelse fundet sted, som total overskyggede de olympiske lege og opfattelsen af Vesttyskland som et moderne demokratisk land.

I denne dokumentar vises begivenhederne for første gang fra tre forskellige perspektiver: fra tyskernes, israelernes og palæstinensernes perspektiv.

De olympiske lege, der ellers er kendt for at bekræfte livets vitalitet, blev brat indhyllet i rædsel og frygt, da palæstinensiske kommandosoldater fra organisationen Black September på legenes 11. dag stormede den israelske lejr og myrdede en wrestling-træner og en vægtløfter og tog ni andre sportsudøvere som gidsler.

Gidseltagerne krævede mere end 200 palæstinensere som sad i israelsk varetægt løsladt, ellers ville de dræbe deres gidsler. Den israelske premierminister nægtede imidlertid at efterkomme kravene. Han ville ikke lade terroristerne vinde.

Det første til en langvarig forberedelse af en befrielsesaktion, som offentligheden kunne følge nøje i medierne.

Aktionen mislykkedes, og i sidste ende mistede både israelske gidsler, en tysk politimand og fem palæstinensiske terrorister livet.

Begivenheden markerede begyndelsen på en ny æra af terrorisme og har haft en varig indflydelse på efterfølgende konflikter i Mellemøsten.

Find alle aftenens aktuelle tv-programmer i tv-guiden.

RELATEREDE TV-TIPS