Kautokeino-opprøret

Kautokeinoopprøret |

DRAMA - 'Kautokeino-opprøret'. De forblæste vidder i det nordlige Nordnorge har i århundreder været beboet af samerne og deres rensdyr. Men moderne tider er ved at overhale den afsidesliggende landsby Kautokeino, som er styret af den velhavende og brutale købmand Ruth. En af de samiske grupper, ledet af den unge kvinde Elen, nægter at betale en uretfærdig gæld til Ruth. Uden en retssag arrangerer Ruth at fængsle det meste af Elens gruppe, og hun bliver alene tilbage for at passe rensdyrene. Uden levebrød har Elen og gruppen intet andet valg end at gå imod Ruths krav. Det fører til en af de mest dramatiske begivenheder i nordnorsk historie. Med danske undertekster. Instruktør: Nils Gaup.

Danske undertekster

Øv - Programmet har været sendt
Følg os på Facebook og få det hele med.

'Kautokeino-opprøret'. De forblæste vidder i det nordlige Nordnorge har i århundreder været beboet af samerne og deres rensdyr. Men moderne tider er ved at overhale den afsidesliggende landsby Kautokeino, som er styret af den velhavende og brutale købmand Ruth. En af de samiske grupper, ledet af den unge kvinde Elen, nægter at betale en uretfærdig gæld til Ruth. Uden en retssag arrangerer Ruth at fængsle det meste af Elens gruppe, og hun bliver alene tilbage for at passe rensdyrene. Uden levebrød har Elen og gruppen intet andet valg end at gå imod Ruths krav. Det fører til en af de mest dramatiske begivenheder i nordnorsk historie. Med danske undertekster. Instruktør: Nils Gaup.

RELATEREDE TV-TIPS

FÅ FILM- OG SERIENYT DIREKTE I INDBAKKEN

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, giver du samtykke til at modtage inspiration til store tv- og kulturoplevelser samt invitationer til konkurrencer og særarrangementer. Du kan altid afmelde nemt via afmeldingslinket i vores e-mails eller ved at skrive til kontakt@nabolandskanalerne.dk. Find vores persondatapolitik her.