Sebastian Lege i madduel

ZDFbesseresser |

Restauranter tilbyder hjemmelavet mad, men i virkeligheden er det opvarmet frysemad.

Danske undertekster

Øv - Programmet har været sendt
Følg os på Facebook og få det hele med.

Tyskland 2023.

Tyske restauranter lokker med såkaldt hjemmelavet mad, men bag det fristende ydre finder man ofte industrielt massefremstillet mad.

Nu afslører den tyske journalist og forbrugerekspert Sebastian Lege et tysk milliardforetagende.

Der skal nemlig meget til for at forberede en schnitzel helt rigtigt. Det kræver både tid og et godt håndværk. Derfor ender frossent og stærkt forarbejdet kød på tallerkenerne på mange restauranter.

Mindst 80 procent af de tyske restauranter benytter sig nemlig af cateringfirmaernes tilbud, fra hvilke schnitzlen fås – næsten – klar til servering på klassisk vis med bacon og løg, men også vegetarisk og endda vegansk, de skal blot lige varme den op.

Det samme gælder tarte flambée, aka hvid pizza, der er en af de mest populære retter på madmarkeder og festivaler. Til kun kr. 75 fås den frisk fra stenovnen, lokker menukortet. Hvad der ikke står noget om, er, at både bund og topping er leveret fra grossisten i frossen stand til kun ca. 10 kr. pr portion.

Det er bare et af mange eksempler på, hvordan fødevareindustrien gør det muligt for restauranterne at servere et varmt og tillokkende måltid på få minutter, endda til god fortjeneste for restauranten.

Med skræddersyede produkter har den industrielt fremstillede mad erobret utallige restauranter i Tyskland, hvor de stigende priser og manglende personale presser tendensen. Samtidig er restauranterne ikke forpligtigede til at angive brugen af den industrielt fremstillede mad.

 

Find alle aftenens aktuelle tv-programmer i tv-guiden.

RELATEREDE TV-TIPS