PREMIERE

Don't Stop the Music

Don't Stop the Music |

Kan musik have en positiv indvirkning på sociale færdigheder, selvtillid og indlæringsevner?

Danske undertekster

Øv - Programmet har været sendt
Følg os på Facebook og få det hele med.

Programbeskrivelse

'Don't Stop the Music'. Musikdokumentar. Tyskland 2022.
Tirsdag aften kl. 22.15 på ZDF.

Hvad sker der, når 50 svagt stillede elever skal spille musik og synge i kor? Det er, hvad et socialt forskningsprojekt vil undersøge.

Initiativet til projektet kommer fra musiker, forfatter og komiker Bülen Ceylan, der selv støtter og leder børnene på den musikalske rejse.

I første omgang skal børnene, der er mellem seks og ti år og alle kommer fra mindre uddannede og økonomisk svage familier, lære at spille på et instrument eller synge i kor. Herfra skal de stille og roligt arbejde frem mod en stor finalekoncert.

Projektets centrale spørgsmål er, hvorvidt musik og det selv at spille musik kan have en positiv indvirkning på børnenes sociale adfærd, give bedre selvtillid og indlæringsevner. Kan musik være med til at fremme deres sociale færdigheder og give børne bedre muligheder?

I kraft af sin egen baggrund formår Bülen Ceylan at møde børnene i øjenhøjde og opbygge den fortrolighed, et musikalsk samarbejde kræver.

Projektet er videnskabelig støttet af professor i musikpædagogik Dr. Mirjam Boggasch og specialist i neurologi Eckart Altenmüller.

Dokumentarens øvrige afsnit bliver sendt hhv. d. 13. og 14. april kl. 22.15 på ZDF.

Find alle aftenens aktuelle tv-programmer i tv-guiden.

RELATEREDE TV-TIPS