PREMIERE

A-ha: Historien om en norsk popsucces (1:4)

A-ha - historien om tidenes norske popsuksess |

Kom helt ind under huden på musikerne bag Norges største popsucces til dato – A-ha!

Danske undertekster

Øv - Programmet har været sendt
Følg os på Facebook og få det hele med.

Programbeskrivelse

'A-ha: Historien om en norsk popsucces '. Dokumentar.
Norge 2021. Fredag aften kl. 21.15 på NRK1.

A-has rejse fra 1982 og frem til i dag har budt på over ti albums og en hel del op- og nedture. For alt kan ske, når du bliver verdenskendt, inden du overhovedet kender dig selv. Og kunsten i at bevare et venskab på kryds og tværs af forskellige artistiske drømme og ambitioner er svær at mestre.

Som mange andre teenagedrenge drømte de unge musikere Pål og Magne om at blive rockstjerner. Men i modsætning til de fleste, så var det ikke en mulighed at lade det blive ved drømmen. Derfor rejste de i 1982, helt unge og uprøvede, til London med en rygsæk, der kun bar på det mest essentielle, heriblandt en imponerende tro på egne evner.

Snart efter blev deres duo til en trio i form af den karismatiske forsanger Morten, og allerede i 1985 gik deres fælles drengedrøm i opfyldelse, da deres single 'Take on me' ramte toppen af den eftertragtede Billboard-hitliste i USA.

Men hvad gør du så derfra, når du i så ung en alder har opnået mere end de fleste – og næppe kan forestille dig, hvordan du kan overgå din egen succes?

Dokumentaren tager dig med bag kulissen, når de tre hovedpersoner åbner ærligt og til tider også kærligt op omkring deres band hele fire årtier efter deres store gennembrud.


Find alle aftenens aktuelle tv-programmer i tv-guide.

Medvirkende

Morten Harket, Pål Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen SKUESPILLERE

RELATEREDE TV-TIPS