Redningshundene (2:8)

Redningshundene: Ferske valpeforeldre |

Redningshundene har et eneste mål – at finde den savnede person. Ingen eftersøgning er for krævende for de firbenede helte.

Danske undertekster

Øv - Programmet har været sendt
Følg os på Facebook og få det hele med.

Programbeskrivelse

'Redningshundene'. Dokumentar. Norge 2022.
Torsdag kl. 20.00 på NRK1.

Når politiet slår alarm, rykker de frivillige og deres redningshunde ud for at lede efter de forsvundne personer.

NRK-dokumentaren følger hundeejere og deres firbenede venner, som hjælper til i de krævende redningsaktioner, hvor hvert sekund tæller, og hundes lugtesang kan afgøre forskellen mellem liv og død.

Vi kommer til at møde helt almindelige mennesker, som har trænet deres hunde til at finde forsvundne personer.

Når hundene er færdiguddannede som redningshunde, venter et liv i konstant beredskab. De er klar til at rykke ud når som helts i døgnets 24 timer.

To af ildsjælene er Knut og hans hund Anakin. Knut har været hundefører i den frivillige redningsorganisation Norske Redningshunde siden 1997 og reddet fem personer.

Knut fortæller, at ”det er disse oplevelser, hvor det utrolige sker, og du kan finde et levende menneske begravet under sneen, som giver dig drivkraften til at fortsætte det frivillige arbejde.”

Hvert år bliver over 1700 mennesker meldt savnet i Norge. Og så snart politiet slår alarm, er de helt afhængige af, at der findes frivillige, som står klar til at rykke ud og lede efter de savnede. Blandt dem er de specialtrænede redningshunde meget vigtige.

Ofte er det samspillet mellem hund og hundeejer, der afgør forskellen mellem liv og død - det er hundens evne til at adskille en duft fra millioner af andre dufte og hundeejerens evne til at læse sin hund helt rigtigt, når sekunderne tæller.

I aftenens afsnit møder vi også en lille hundehvalp som er flyttet hjem til et par i Tromsø. Drømmen er, at han skal trænes til at blive redningshund. Men har den lille hvalp det, som skal til?


Find alle aftenens aktuelle tv-programmer i tv-guiden.

RELATEREDE TV-TIPS