Redningshundene (3:8)

Redningshundene: Søker fra båt |

I aftenens afsnit foregår eftersøgningen fra båd. Det er med bævende hjerte, for Merete ved, at katastrofen kan indtræffe når som helst.

Danske undertekster

Øv - Programmet har været sendt
Følg os på Facebook og få det hele med.

Programbeskrivelse

'Redningshundene'. Dokumentar. Norge 2022.
Torsdag kl. 20.00 på NRK1.

Når politiet slår alarm rykker de frivillige og deres redningshunde ud for at lede efter de forsvundne personer. Ingen eftersøgning er for krævende for de firbenede helte.

NRK-dokumentaren følger hundeejere og deres firbenede venner, som hjælper til i de krævende redningsaktioner, hvor hvert sekund tæller, og hundes lugtesang kan afgøre forskellen mellem liv og død.

Hvert år bliver over 1700 mennesker meldt savnede i Norge. Og så snart politiet slår alarm, er de helt afhængige af, at der findes frivillige som står klare til at rykke ud og lede efter de savnede. Blandt dem er det specialtrænede redningshunde meget vigtige.

Ofte er det samspillet mellem hund og hundeejer der afgør forskellen mellem liv og død - det er hundens evne til at adskille en duft fra millioner af andre dufte og hundeejerens evne til at læse sin hund helt rigtigt, når sekunderne tæller.

I aftenens afsnit er Merete og redningshunden Erox ude at søge efter en forsvunden person fra en båd. Det bringer smertelige minder frem i Meretes hukommelse. Hun ved at katastrofen kan indtræffe når som helst.

Find alle aftenens aktuelle tv-programmer i tv-guiden.

RELATEREDE TV-TIPS