Efter oversvømmelsen

ZDFzeit: Nach der Flut - Eva Brenner trifft Menschen an der Ahr |

Et år efter oversvømmelserne i Ahr-dalen møder ZDF tre berørte familier, der stadig venter på at genfinde hverdagen.

Danske undertekster

Øv - Programmet har været sendt
Følg os på Facebook og få det hele med.

Credits

Terry Manthey og Lars Schwellnus

Programbeskrivelse

'Efter oversvømmelsen'. Dokumentar. Tyskland 2022.
Tirsdag aften kl. 20.15 på ZDF.

Et år efter den dramatiske oversvømmelse i Ahr-dalen i Tyskland ser ZDF-dokumentaren 'Efter oversvømmelsen' tilbage på de konsekvenser, katastrofen har haft for tre familier.

Familierne fik deres huse totalskadet, og de har været igennem enorme restaureringer. Frivillige er strømmet til fra hele Tyskland, men hele regionen er ramt, så opgaven er enorm.

Det var en katastrofe der viser, hvor sårbar Tyskland trods alt er, når det gælder ekstremt vejr. Mange steder bringes sikkerheden i fare, når de stadigt hyppigere ekstreme vejrforhold sætter ind.

Alenen i Ahr-dalen omkom 134 mennesker under oversvømmelserne sidste år og tusindvis af bygninger blev beskadiget eller ødelagt. Genopbygningen har kostet milliarder og har presset både ofre og hjælpere til deres yderste.

Og spørgsmålet om, hvornår regionen og dens indbyggere er tilbage ved normaliteten, er stadig ubesvaret, ligesom det heller ikke er enkelt at svare på, hvor ombygninger er tilladt, og hvor de ikke er.

Infrastrukturen skal nemlig forbedres og sikres i forhold til lignende katastrofer i fremtiden. Men alt tager tid, og imens må de berørte familier klare sig så godt de kan.

Find alle aftenens aktuelle tv-programmer i tv-guiden.

RELATEREDE TV-TIPS