PREMIERE

Samfundskollaps (1:6)

Samhällskollaps |

Krise- og krigsspil: Dokumentarserie viser svenske myndigheder og toppolitikere i realistiske skrækscenarier.

Danske undertekster

Øv - Programmet har været sendt
Følg os på Facebook og få det hele med.

Programbeskrivelse

'Samfundskollaps'. Dokumentar. Sverige 2022.
Onsdag aften kl. 21.00 på SVT1.

Svenskerne er bedre forberedte på krigen og krisen, end vi selv er, har det typisk lydt herhjemme de senere år, når den offentlige samtale er faldet på samfundets funktionsdygtighed i krisesituationer.

Begivenheder som den svenske forsvarsstabs udgivelse af pamfletten 'Hvis krisen eller krigen kommer' i 2018, coronasituationen og Ruslands invasion af Ukraine har på forskellige måder startet diskussioner om svenskernes grader af beredthed over for vores egne.

Men hvordan er Sverige så egentlig gearet til at modstå en invasion, en massiv misinformationskampagne rettet mod staten eller mod længerevarende nedbrud i betalingssystemer eller elforsyning?

I dokumentarserien 'Samfundskollaps' tester SVT det svenske kriseberedskab gennem simulationer, som indbudte beslutningstagere får til opgave at løse.

Carl Bildt med flere i Samfundskollaps, ny dokumentarserie på SVTFhv. svensk statsminister Carl Bildt, afdelingschef i den svenske nationalbank Christina Wejshammar m.fl. © SVT/Samfundskollaps

Medvirkende er bl.a. tidligere svenske statsminister Carl Bildt og tidligere justitsminister Thomas Bodström foruden den svenske indsatschef i forsvaret, en række af landets øverste nyhedschefer, sikkerhedspolitiet og civilforsvaret .

Følg de seks simulationer, og bliv klogere ikke bare på det svenske beredskab, men også på de i Danmark lige så vigtige spørgsmål om krisehåndtering og overlevelse, som lige nu nyder en akut relevans.


Find alle aftenens aktuelle tv-programmer i tv-guiden.

RELATEREDE TV-TIPS