PREMIERE

Taelgia (1:6)

Taelgia |

Du prøver at leve et lovligt liv, men dine ældre venner er klar til at betro dig risikable – og lyssky opgaver.

Danske undertekster

Tilføj til kalender
søndag D. 24. september KL. 21:00
09/24/2023 9:00:00 PM 09/24/2023 10:00:00 PM Europe/Copenhagen Taelgia (1:6) Sæson: 1. Episode: 1. 'Taelgia'. 16-årige Gabriel er tvunget til at flytte, efter at hans far begår en stor fejl. I det nye boligområde Ronna bliver han budt velkommen af den kriminelle Marko. Gabriels basketballspillende søster Magda har netop vundet en plads på byens elitehold i Taelgia. Sibel flytter hjem og bliver den første syriske politibetjent i Södertälje. Med danske undertekster. Tilladt for: 15. SVT1 MM/DD/YYYY

Interview med instruktør

Sverige 2023.

'Taelgia' er SVT's nye mafiadrama, der har de familiære og venskabelige relationer i fokus:

I Södertälje, lidt syd for Stockholm, står familier, politi og kriminelle i en krydsild mellem loyalitet, krav og skyld.

Midt i dette forsøger nogle unge mennesker at finde en vej til et bedre liv end den kriminelle løbebane, der ellers er ridset op for dem. Men det er kompliceret, for rundt om dem står de ældre kriminelle, der er dybt afhængige af de unge stikirenddrenge og -piger.

Det ligger i kortene, at de skal sælge stoffer og ellers tune deres knallerter, indtil de en dag tvinges til at påtage sig farligere og mere alvorlige opgaver med en blanding af frygt og stolthed over den betroede tillid.

Dramaserien 'Taelgia' er de unges fortælling, men også deres families, deres undrende søskendes og fortvivlede forældres, som kæmper for at holde deres børn på rette spor.

Seriens instruktør og manuskriptforfatter er Jens Östberg, kendt for bl.a. medinstruktion på SVT-serien 'Spilskandalen'.

Find alle aftenens aktuelle tv-programmer i tv-guiden.

RELATEREDE TV-TIPS