PREMIERE

En kongelig affære (1:4)

En kunglig affär |

Ny miniserie baseret på Kong Gustav V's homoseksuelle eskapader i 1930'erne.

Danske undertekster

Øv - Programmet har været sendt
Følg os på Facebook og få det hele med.

"Kurt virkede ikke som den generte type". Se traileren til 'En kongelig affære'.

Programbeskrivelse

'En kongelig affære'. Dramaserie. Sverige 2021.
Afsnit 1. Første juledag kl. 21.00 på SVT1.

Da Gustav møder Kurt, bliver det starten på en forbudt og farlig affære. For ikke bare er relationer mellem mænd ganske ildesete i 30'erne, Gustav er ydermere ingen ringere end kongen af Sverige.

Den prisvindende Sverrir Gudnason, kendt fra 'Elsk mig', 'Badehotellet' og Wallander', er at finde i rollen som Kurt Haijby der møder den svenske Kong Gustav V spillet af dramatiker og skuespiller Staffan Göthe kendt fra 'Whitewall'.

Se serien, når du vil

Husk, at flere tv-distributører tilbyder onlinestreaming eller catch up-tjenester. Undersøg, om dette gælder din distributør, hvis du vil se eller gense serien fra start til slut.

Serien 'En kongelig affære' er baseret på virkelige hændelser fra Sveriges royale gemakker. Gemakker, i hvilke den svenske konge i 1930'erne indledte en seksuel affære med en anden mand, der år forinden var blevet dømt for intet mindre end mord på en politimand.

Fadæsen resulterede i, at kongehuset måtte betale, hvad der svarer til adskillige millioner nutidskroner, for at dølge en skandale, der nemt kunne være blevet afslutningen på det svenske monarki.

Efter sigende i hvert fald, for der er fortsat ikke helt enighed blandt historikerne om, hvad der foregik mellem Haijby og den svenske konge.

Men tættere på sandheden forsøger SVT altså at komme med serien, der viser, hvad der, så vidt det forlyder, skete bag lukkede døre i det svenske kongehus.

 

Serien sendes i fire afsnit fra d. 25-28. december kl. 21.00 på SVT. Find alle aftenens aktuelle programmer i tv-guiden.

RELATEREDE TV-TIPS