PREMIERE

Alice (1:2)

Alice Schwarzer |

Hun råbte højt om sin ulovlige abort, og samfundet råbte hende imod. Dramafilm om aktivisten Alice Schwarzer.

Danske undertekster

Øv - Programmet har været sendt
Følg os på Facebook og få det hele med.

Se traileren til 'Alice'

ARD Alice Ep.2 D.30.11.2022

Programbeskrivelse

Alice. Dramafilm. Tyskland 2022.
Onsdag aften kl. 20.15 på ARD.

I 1970'erne begyndte en ung tysk kvinde at ytre sig offentligt om kønsroller, abort og den kvindeundertrykkelse, der dengang – og til dels stadig i dag – prægede det tyske samfund. Reaktionerne var voldsomme, og Alice Schwarzer blev som den første i Tysklands historie midtpunkt for en decideret shitstorm.

Men til trods for den enorme modstand og afsky hun blev – og stadig bliver – mødt med, har Alice Schwarzer formået at være tro mod den, hun er, og de holdninger hun har. For temaerne, som Alice Schwarzer dengang satte på dagsordenen, er ikke blevet mindre aktuelle – og reaktionerne er på samme måde ikke blevet mindre hadske.

Filmen 'Alice' fortæller om forvandlingen fra at være en ukendt 21-årig kvinde til at blive en berømt person, der som ingen anden satte – og stadig formår – at sætte sindene i kog. Helt sig selv og fuldstændig uforfærdet. Filmen følger Alice Schwarzer på hendes vej fra journalist til aktivist.

Tidligt i livet bliver Alice konfronteret med de ofte frygtelige konsekvenser, forbuddet mod abort medførte for mange kvinder.

Senere, da Alice sammen med en række andre kvinder offentligt tilstår, at de har fået foretaget illegale aborter, må hun sande, at mod og meninger ofte betales med en høj pris.

Streaming og catch up

Flere tv-distributører tilbyder onlinestreaming eller catch up-tjenester, så du kan se serien, når det passer dig. Du kan finde mere information hos din udbyder.

Efter en tv-optræden bliver Alice berømt i hele Tyskland. Og ikke mindst berygtet som en stærkt polariserende personlighed. En kvinde, hvis modstandere vil gøre alt for at ødelægge.

Trods ydmygelserne og hadet forsætter Alice dog ufortrødent og opnår stor succes. ’Alice’ er nemlig ikke en film om magtesløshed – men tværtimod en film om muligheder og livets svære valg – og om at engagere sig og om at holde ud trods modgang.

 

Find alle aftenens aktuelle tv-programmer i tv-guiden.

Medvirkende

Nina Gummich, Thomas Guené, Isabel Thierauch, Vidina Popov og Lou Strenger m.fl. SKUESPILLERE

Credits

Florian van Volxem, Sven Rossenbach, Alexander Fischerkoesen, Daniel Nocke og Nicole Weegmann

RELATEREDE TV-TIPS