De døde fra Salzburg

Die Toten von Salzburg: Schwanengesang |

En usympatisk dirigent dør, og alle i hans orkester står i kø som mistænkte. Men hvem ville gå så langt?

Danske undertekster

Øv - Programmet har været sendt
Følg os på Facebook og få det hele med.

Medvirkende

Florian Teichtmeister, Michael Fitz, Fanny Krausz, Erwin Steinhauer og Simon Hatzl m.fl. SKUESPILLERE

Credits

Kai Longolius, Maria Hinterkoerner og Erhardt Riedlsperger

Programbeskrivelse

'De døde fra Salzburg'. Krimi. Tyskland 2020.
Episode: 'Svanesang'. Torsdag aften kl. 20.15 på ZDF.

Dirigenten for Salzburg symfoniorkester, Jan Stickler, bliver fundet død i et karbad på et spahotel. Retslægen Wächter konkluderer hurtigt, at Jan er blevet myrdet ved to kraftige slag i hovedet.

De to efterforskere Palfinger og Russmeyer starter med at forhøre alle af orkestrets medlemmer og erfarer hurtigt, at Jan var en magtsyg person, der ikke havde meget tilovers for andre folks følelser.

I årenes løb havde Jan bl.a. overfaldet og afpresset en bulgarsk fløjtespiller. Det er dog orkestrets percussionist, der vælger at flygte fra efterforskerne, da de opdager, at han har en voldelig fortid og var blevet truet med en fyreseddel kort forinden Jans død.

Men det var ikke kun på arbejdspladsen, at den afdøde dirigent havde problemer med sine relationer.

På hjemmefronten vaklede hans ægteskab med konen Ursula. Og da kriminalinspektøren Mur informerer Ursula om hendes mands død, tager han hende i at lyve om sit alibi. Da Mur tilmed opdager, at den mand, som Ursula har en affære med, befandt sig på det samme hotel som Jan på mordaftenen, er Mur overbevist om, at de to elskende er gået sammen om at myrde dirigenten.

Parallelt med Murs opdagelse bliver Palfinger og Russmeyer ved med at finde nye mistænkte blandt symfoniorkestrets medlemmer. Efterforskerne har åbnet en dør indtil et bundløst hul af orkestral misundelse, vrede og intriger - alle synes at have haft en årsag til at gøre den usympatiske dirigent ondt.

Find alle aftenens aktuelle tv-programmer i tv-guiden.

RELATEREDE TV-TIPS